TRT Okul'da Yayımlanan "Herkes İçin Spor" Programı Enez'de Çekildi

TRT Okul kanalında yayımlanan ve yapımcılığını Hüseyin Kılınç'ın yaptığı "Herkes İçin Spor" programı çekimleri Enez'de yapıldı.
TRT Okul'da Yayımlanan  

TRT Okul kanalında yayımlanan ve yapımcılığını Hüseyin Kılınç'ın yaptığı "Herkes İçin Spor" programı çekimleri Enez'de yapıldı.

Çekimlere, Edirne İl Gençlik ve Spor Müdürü Emin Küçük, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İlhan Bilecik, Enez Spor Kulübü Başkanı Serdar Hülagü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Enez Kalesi'nde yapılan programda, spor eğitmenleri Serkan İnciler ve Esra Burcu Ekim tarafından Enezli vatandaşlara ve ilçeyi gezenlere spor yaptırıldı. Yediden yetmişe herkesin dilediği kıyafetle katıldığı egzersizler büyük ilgi gördü.

TRT Okul yetkilileri, yaptıkları açıklamada, bu programın, günümüzün spor trendleri olan aletli fitness ve jimnastiğe yeni bir bakış açısı sunduğunu ve evde, sokakta, isteyen herkesin katılabileceği sokak jimnastikleri örneklerini sergilediğini belirtti.

Program yapımcısı Hüseyin Kılıç, yaptığı açıklamada, özellikle spor yapma konusunda kolaylık arayan, spor salonlarına para harcamak istemeyen, zamansızlıktan yakınan, hayatına farklı bir faaliyet katmak isteyen her yaştan kadın ve erkeğin bu egzersizlere katıldığını ifade etti.

İki spor hocasının yönetiminde gönüllü gruplarla sabah egzersizlerinin yapıldığını belirten Hüseyin Kılıç şöyle konuştu:

"İlk çekilen 30 bölüm, açık havada, trafiğe kapalı sokaklarda, doğal parklarda, Oyun parklarında, gecekondu bölgelerinde, mahalle aralarında, alışveriş merkezlerinin önlerinde çekilmiştir. Devamı halinde ise Anadolu'nun değişik il, ilçe ve köylerinde çekim yapmayı, daha kırsala inerek, bu kesimde yaşayan izleyici kitlesine TRT-Okul ekranlarından seslenmeyi hedefliyoruz. "

Sabah egzersizlerini yöneten Serkan İnciler de 20 dakikada güne zinde başlamanın sırrının Herkes İçin Spor'da açıklandığını vurguladı.

İnciler, şunları kaydetti:

"Bizim buradaki amacımız şu, pahalı spor salonlarında edinilecek bilgi ve egzersizleri para harcamadan ve çok daha kolay bir şekilde, ayaklarının dibinde uygulamalı olarak göstermektir. Böylece halkımız hangi hareketin hangi hastalığa ya da vücudun hangi bölgesine yararlı olacağını ve sağlıklı bir yaşam için gerekli egzersizleri daha sıcak bir şekilde, ister ekrandan isterse kendisi de grubun bir parçası olarak doğrudan öğrenecektir. Tüm Türkiye harekete geçsin, artık biz sağlıklı bedenler istiyoruz.

Sağlıklı beyinler, ülkemizde oldukça fazla, bedenimize de önem gösteriyoruz ve bunu birleştirdik mi ortaya inanılması güç bir kuvvet doğar, biz bunun peşindeyiz ve herkesi bekliyoruz. "

 

Anadolu Ajansı
 

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 22:20 tarihinde yazdırılmıştır.