Edirne'ye Ciğer Festivali

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kentin meşhur lezzeti tava ciğer için festival düzenleyeceklerini açıklayarak, "Edirne'de bir Şölen havası yaratmak istiyoruz" dedi.
Edirne'ye Ciğer Festivali Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kentin meşhur lezzeti tava ciğer için festival düzenleyeceklerini açıklayarak, "Edirne'de bir Şölen havası yaratmak istiyoruz" dedi.

Edirne Belediye Meclis Salonu'nda ciğerci esnafıyla bir araya gelen Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, işyeri sahiplerinin desteğiyle 'Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali' düzenlemek istediklerini söyledi. Edirne kent merkezindeki Saraçlar Caddesi'nde yapılması planlanan festival için tüm ciğercilerin desteğini bekleyen Sedefçi, "Sizin desteğiniz, katkınız ve işbirliğinizle bu işi yapmak istiyorum. Sizlerle birlikte düşünüp karar vermemiz gerekiyor" dedi. Festivale değişik ülkelerden bando gruplarını da davet etmek istediğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, şunları söyledi:

"Bu işi yaparsak adam gibi yapmalıyız. Çok komik bir şey yaparak gülünç duruma düşmememiz gerekir. Bunun için de beraber oturup karar vermemiz gerektiğini düşündüm. Arkadaşlarımla görüştüğümde festivali biraz daha süsleyip bando festivali de yapmaya karar verdik. Üç beş ülkeden bando gruplarını çağırarak Edirne'de bir Şölen havası yaratarak, ciğer festivalini yapalım diye düşündük. Sizin görüşünüzü almadan bu işe kalkışmak istemedim. Edirne çok güzel bir ivme kazandı. Allah daha fazla versin sizler daha fazla kazanın. Ama bindiğiniz dalı kesmeyin. Edirne daha iyi olacak, daha fazla turist gelecek. "

CİĞERCİLER DESTEK VERDİ

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, festivale ciğerciler olarak destek vereceklerini söyledi. Dinar, "Festival, Edirne'nin tanıtımına katkıda bulunacak. Ben de bunun dışında bulunmak istemem. Belki de ömrüm boyunca bu fırsatı hiç yakalayamayacağım. O yüzden biz varız" diye konuştu.

Saraçlar Caddesi'nde düzenlenecek olan festivalin kesin tarihi ve içeriği, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

TAVA CİĞERİ Edirne'YE TESCİLLİ

2006 Yılında Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Edirne'ye özgü Tava Ciğeri'ne Türk Standartları Enstitüsü'nden 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' alabilmek için başvuruda bulunmuştu. Dört yıl süren işlemlerin ardından tava ciğeri Edirne'ye tescillendi.

(Doğan Haber Ajansı)

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:39 tarihinde yazdırılmıştır.