Ergenekon'da şok tanık ifadesi!

Danıştay saldırısından sonra Gülaltay, Tekin'in ismini internet sitesinden sildirdi
Ergenekon'da şok tanık ifadesi! Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen Esra Feride Gökçimen, Danıştay saldırısını organize ettiği iddia edilen eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Gülaltay'ın ilişkisiyle ilgili mahkemede çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gizli tanık odasından ifade veren Gökçimen, "Semih Tufan Gülaltay, Danıştay saldırısından sonra, Ulusal Birlik Partisi'nin internet sitesinde yer alan Muzaffer Tekin'in ismini silmemi istedi" dedi.

Zülfikar Ali AYDIN/AHT

Silivri'deki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının duruşmasında, Danıştay saldırısıyla bağlantılı olduğu iddia edilen sanıklarla ilgili tanık Esra Feride Gökçimen ifade verdi. Sanıkların sorduğu sorulara yanıt veren Gökçimen'e ilk soruyu, aleyhinde ifade verdiği Semih Tufan Gülaltay sordu. Yüksekova çetesi davasından yargılanan M.B. ile Emniyet Amiri A.R.A'nın irtibatlı olduğunu öne süren Gülaltay, "Emniyet amiri A.R.A ile Yüksekova çetesi davasından açığa alınan polis Kadir Yılmaz ve polislikten atılan Aydın Yüksek'in, Ergenekon'dan gözaltına alındığında bırakılmaları için görüşmeler yaptıklarını biliyorum. Avukatınız Fuat Turgut, Yüksekova çetesindeki sanıkların avukatlığını üstlendi. Bütün bunlar tesadüf mü?" diye sordu. Gökçimen ise Aydın Yüksek'i, Kadir Yılmaz'ı tanımadığını belirterek, "Muzaffer Tekin sizin partinizin katına gelirdi. Danıştay saldırısından sonra Muzaffer Tekin, sizin internet sitesinden isminin silinmesini istediğiniz kişilerden biriydi" dedi.

MİT'Çİ EYMÜR SORUSU?

Kendisine Mehmet Eymür tarafından komplo kurulduğunu, yasa dışı ortam dinlemesi yapıldığını ve Gökçimen'in de bu komploda görev aldığını söyleyen Gülaltay, "Baz istasyonu kayıtlarına göre Mehmet Eymür'ün adamlarıyla ve Fuat Turgut ile Ortaköy'deki bir otelde 8 kez buluşmuşsunuz" dedi. Gökçimen, "Ben ne Mehmet Eymür'ü, ne de Kadir Yılmaz'ı tanırım. Princess Otel'de bir toplantıya katılmadım. Sizin yüzünüzden mağdur olan, sizden kaçan insanlar olarak bir araya geldik. Kimse beni yönlendirmedi. Sadece Emniyet Müdürlüğü'nde görüşmelerimiz oldu, bildiklerimizi paylaştık. Kimseye komplo kurmadık."

MUZAFFER TEKİN, DANIŞTAY SALDIRISINDAN ÖNCE GELDİ

Muzaffer Tekin'in sorusu üzerine tanık Gökçimen, Semih Tufan Gülaltay ile kendisi ve eşi Muzaffer Gökçimen'in 2005'in sonu ya da 2006'nın başlarında tanıştığını anlattı. Esra Feride Gökçimen, Muzaffer Tekin'i Gülaltay'ın Küçükyalı'daki binasında Ulusal Birlik Partisi'nin işleri için kullanılan katta birkaç defa gördüğünü söyledi. Gökçimen, Muzaffer Tekin'in "Semih Tufan Gülaltay'ın binasında beni ne zaman gördünüz?" sorusu üzerine "Danıştay saldırısından 3-4 gün önce geldiniz. Yanınızda başka insanlar vardı" dedi. Tekin ise bu iddiaya 2004 yılından sonra Gülaltay ile görüşmediğine dair cep telefonu baz istasyonu kayıtları olduğunu söyleyerek yanıt verdi. Tekin şöyle konuştu: "Delil yaratma operasyonunda Gökçimen'in Semih Tufan Gülaltay ile olan husumeti Ergenekon operasyonunda malzeme yapılmıştır. İftira atıyorsunuz. Bu perişan durumunuz ilahi adaletin tecelli edeceğini gösteriyor."

GÜLALTAY TEKİN'DEN 'KOMUTAN' DİYE BAHSEDERDİ

Gülaltay'ın Tekin'den "komutan" diye bahsettiğini belirten Gökçimen, "Ben sizi tanımam, hakkınızda bir şey bilmem, ifademde de söylemiştim. Semih Tufan Gülaltay, sizin isminizin internet sitesinden silinmesini söylemişti" diye konuştu. Tekin'in, "Benim internet sitesinde adım olduğundan haberim bile yok" demesi üzerine Gökçimen, "Zaten aklına gelen herkesin adını internet sitesini yazardı" dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:26 tarihinde yazdırılmıştır.