Haberal'ın doktoru kansermiş!

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ı taburcu etmediği gerekçesiyle, 'Örgüte yardım ve yataklık' suçlamasıyla tutuklanan Prof. Dr. Erhan Kansız, tahliye edildi
Haberal'ın doktoru kansermiş! Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı taburcu etmediği gerekçesiyle, 'Örgüte yardım ve yataklık' suçlamasıyla tutuklanan İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Ensitüsü Başkanı Prof. Dr. Erhan Kansız, tahliye edildi. Kansız'ın tahliye kararını, suç şüphesi vasfının değişme ihtimali ve sağlık sorunlarını göz önünde bulunduran İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Mehmet Ekinci verdi.

Şükran ÖZÇAKMAK / AHT

Metris Cezaevi'nde tutuklu olan Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı taburcu etmediği gerekçesiyle, 'Örgüte yardım ve yataklık' suçlamasıyla tutuklanan İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Ensitüsü Başkanı Prof. Dr. Erhan Kansız, üniversitenin Onkoloji Enstitüsü Başhekimliği'nin verdiği 21 Aralık 2010 tarihli rapor doğrultusunda tahliye edildi.

Mahkeme, "Prostat ve meme kanseri tanısı konması nedeniyle şüphelinin tutuklu bulunmasının, ileride telafisi güç zararlara yol açma ihtimaline" dikkat çekti. Mahkeme ayrıca, Kansız'ın yurt dışına çıkışının yasaklanması yönündeki talebi de reddetti. 11 Ocak 2011 tarihinden beri cezaevinde olan Kansız'ın tutukluluğa yönelik itirazı, iki kez reddedilmişti.

Mahkeme kararını, Prof. Dr. Kansız'ın avukatı Fesih Delidere'nin 13 Nisan 2011 tarihli dilekçesi doğrultusunda verdi. Kansız'ın hastalığını ve soruşturma aşamasını gerekçe gösteren avukat Delidere, gerekirse adli kontrol kararı verilerek Kansız'ın tahliye edilmesini talep etmişti. Cezaevine girmeden önce mesane ve prostat kanserine yakalanan ve tutuklu olduğu için İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nun verdiği kemoterapi randevusuna gidemediği için hastalığının ilerlediği belirtilmişti.


 


https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:39 tarihinde yazdırılmıştır.