Bağımsız Adaylık Parası Çok Gelince

Başvuru için gereken 7 bin 734 lirayı, toplayamayınca adaylık başvurusunu yapamadı
Bağımsız Adaylık Parası Çok Gelince  
Edirne'de, 12 Haziran'da yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde bağımsız aday olmak isteyen Erdem Güyümgüler, başvuru için gereken 7 bin 734 lirayı, oturduğu mahalle sakinlerinin verdiği desteğe rağmen toplayamayınca adaylık başvurusunu yapamadı.

Edirne'de Romanların oturduğu Umurbey Mahallesi'nde yaşayan Amatör futbol takımı Edirnespor'un başkanlık görevini yürüten Erdem Güyümgüler, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerinde bağımsız aday olmak istedi. Ancak geçen dönem 446 lira olan bağımsız milletvekilliği adaylığı başvuru ücreti, bu dönemde 7 bin 734 liraya çıkınca, bu parayı tamamlayamadı. Bundan haberdar olan mahalle sakinleri kendi aralarında adaylık parasını toparlayabilmek için seferber oldu. Seyyar satıcılardan taksicilere kadar çok sayıda mahalle sakini, kendi aralarında Güyümgüler için para toplamaya başladı. Ancak 5 bin lira para toplanabildi. Eksik kalan 2 bin 734 lira toplanamayınca, Erdem Güyümgüler, bağımsız adaylık başvurusunu yapamadı.

"ÜZÜLDÜK AMA BİRLİKTEYİZ"

Umurbey Mahalle'sinde halkının yoğun isteği üzerine bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdiğini söyleyen Edirnespor Başkanı Erdem Güyümgüler, "Mahalle halkımız benim aday olmam için baskı yaptı ve benden habersiz arasında kampanya başlattı. Mahalleli yaptıkları yardımlaşmayla benim aday olabilmem için gereken paradan 5 bin lirasını toplamış. Ancak geriye kalan 2 bin lirayı toparlayamadığımız için başvurumu yapamadım. Ancak her şeye rağmen bir bütün olduğumuzu gösterdik" dedi.


(Doğan Haber Ajansı)

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:35 tarihinde yazdırılmıştır.