Siyasi Partiler Kanunu

Trakya22.com köşe yazarlarından Kani Topal ın bu haftaki yazısı siyasi partiler kanunu
Siyasi Partiler Kanunu  

Ehliyet ve yeterlilik hakkındaki yazımda sizlere bu konuda düşünme davetim vardı. Adaletli bir siyasi partiler kanunun ülkemiz insanının sorunlarının çözümü için çok önemli olduğunu belirtmiş ve görüştüğünüz siyasilerden bu konuda yapacaklarını sorun demiştim.

 

 

Evet çağdaş batı demokrasilerini örnek almamız gerektiğini bizlere sıkça vaaz eden siyasilerimiz iş siyasi partilerle ilgili bu yasaya gelince ne hikmetse ipe un seriyorlar.
Kapalı yerlerde sigara içimine yasak getirirlerken de bizlerin sağlıklarını düşünüyorlardı.Yada ilköğretimi 8 yıla çıkarırken, çocuklarımızın geleceğini düşünüyorlardı. Kömür, yiyecek dağıtırlarken de toplumun ekonomik hayatına yardımdı gayeleri.

 

 

 

Bunlar gibi aslında faydalarını tartışmak olmayan genelde kabul gören (ve tarafımdan da) uygulamaları alkışlarken siyasi partiler kanununa iş gelince bundan hiç söz etmeyenlerin bu yaptıklarının da bir önemi olmadığını düşünüyorum.

Çünkü inanın bu çok önemli kanun siyasilerin her birinin partilerini kurmadan ya da var olanlarında tamamında partilerinin bir taahhüdü olarak millete verdikleri sözlerin en başında bulunur. Ancak iş uygulamaya geldiğinde hepsi bu taahhütlerini unutur.


Demokrasi sadece nutuklarının malzemesidir. Ya da bir şekilde ayaklarına bir taş değmişse millete oynattıkları oyunun adı. Demokrasiden anladıkları sahibi oldukları hakimiyetin varlığıdır.
Bu anlayış demokrasi dışı güçlerin önünü açar ve onların gerekçelerine malzeme olur.
Bu kanunun değiştirilmemesinin hikmeti aslında bilinmez değil. Herkesin malumudur. Siyasi parti liderlerinin hiç de işine gelmez bu kanunun hakça düzenlenmesi. O zaman cumhur nispeten de olsa söz hakkına sahip olacaktır. Padişahlık sarsılacaktır. Milletin istemedikleri, il başkanı, milletvekili, belediye başkanı adayı olamayacaktır.

yazının devamını yazarımızın köşesinden okuya bılırsınız okumak için http://www.trakya22.com/kose-yazisi/90/siyasi-partiler-kanunu.html    tıklayınız

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:25 tarihinde yazdırılmıştır.