Belediyede Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

Kırklareli'nin Lüleburgaz Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 94 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Belediyede Toplu İş Sözleşmesi Sevinci  

Kırklareli'nin Lüleburgaz Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 94 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Lüleburgaz Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasındaki 18 Mart 2011 tarihinde anlaşma ile sonuçlanan toplu iş sözleşmesinin imza altına alınması için Ata İş Merkezi'ndeki belediye restoranda imza töreni düzenlendi.

Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, imza töreninde yaptığı konuşmada, toplu sözleşmenin güzel sonuçlandığını ancak bu güzelliği yaratmak kadar korumanın da önemli olduğunu belirtti.

Belediye işçilerinin zor şartlar altında önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Ekici, şöyle devam etti:

"Bu ülkede ne kadar değer varsa satıldı. Sağlıktan eğitime bankacılığa, piyasalaştırarak alınıp satılır hale getirilmesi o ülkede yoksulluğun ve yolsuzluğun tek nedenidir. Özelleştirmeler, taşeronlaştırmalar yetmedi, şimdi de Torba Yasa'larıyla iktidarları dönemine yapamadıklarını seçime 2 ay kala Kanun Hükmünde Kararname ile yapmaya çalışıyorlar. Bu ülkede emeğiyle geçinmek isteyen insanların emeğinin gasp edilmesinden başka hiçbir şey değildir. Torba Yasa ile birlikte, kendi çıkardıkları yasa ile kendi hukuklarını çiğniyorlar.

Şimdi belediyelerde norm kadro üzerinde bulunanlara 'istihdam fazlası' denilerek bu kişiler Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin taşra teşkilatlarında çalıştırılacaklar. Bu düzenlemeyle yıllarca belediyelerde çalışan insanlara 'sen istihdam fazlasısın' deyip başka bir yere gönderilmemesi için hiçbir neden kalmıyor. Bunun ekonomik anlamdaki mağduriyeti bir kenara, kişinin sosyal yaşamı, ailesi ne olacak. Ailelerin parçalanmasından daha büyük bir mağduriyet olabilir mi?"

Genel-İş Sendikası Trakya Şubesi Başkanı Alaaddin Öztürk de toplu sözleşmenin gayet olumlu geçtiğini ve güzel bir şekilde sonuçlandığını ifade etti.

Öztürk, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak sözleşme ile işçi ücretlerine birinci yıl yüzde 15 ikinci yıl ise enflasyon artı 2 puan artış sağlandığını bildirdi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ise birlikte üretilebilenin paylaşılabileceğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Lüleburgaz Belediyesi olarak ürettiğimizi paylaşmaya hazırız. Hep beraber daha çok üretmeliyiz, daha çok çalışmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından, sendika yetkilileri ile Belediye Başkanı Halebak, sözleşmeyi imzaladılar.

 (Anadolu Ajansı)

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:34 tarihinde yazdırılmıştır.