İstanbul’daki deprem Trakya’da da hissedildi

İstanbul Silivri açıklarında saat 13.59’da 5,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem Trakya bölgesinde de hissedildi. Edirne’de hissedilen depremde olumsuz bir duruma rastlanmadı.
İstanbul’daki deprem Trakya’da da hissedildi Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da depremi hisseden vatandaşlar paniğe kapıldı. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bazı okullarda öğrenciler tahliye edildi. Merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğündeki deprem sırasında ev ve iş yerlerini boşaltan vatandaşlar büyük korku yaşadı. Depremi duyan ve hisseden vatandaşlar yakınlarını aramak için telefona sarıldı. Fakat telefon hatlarında ise bir süre sıkıntı yaşandı.

“Herhangi bir hasar ihbarı almadık”

Depremin Edirne'de ve ilçelerinde hissedildiğini belirten AFAD Edirne Müdürü Kürşat Erata, deprem sonrasında tek acil çağrı numarası olan 112 çağrı merkezine herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığını ve AFAD’ın gelişmelerin takibinde olacağını söyledi.

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise; İstanbul’da meydana gelen depremden üzüntü duyduklarını belirterek; Trakya bölgesinde ve Edirne’de depremi hisseden vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Gürkan, Edirne’de bir sıkıntı yaşanmadığını ve hasar söz konusu olmadığını söyledi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 14:32 tarihinde yazdırılmıştır.