Karaağaç mahallesi ile bağlantı yolu olarak kullanılan Tunca Köprüsü’nün taşlarının aşınmasından ve parçalanması nedeniyle restorasyonu yapılmak üzere trafiğe kapatılmıştı. Edirne’nin simgelerinden Tarihi Tunca Köprüsü’nün restorasyonu için çalışmalar başladı ancak bölgedeki esnaflar ise çalışmaların yavaş ilerlediğini bu nedenle zarara uğrayacaklarını iddia etti.
Tunca Köprüsü Taşları İşaretlendi
Tarihi Tunca Köprüsü’nün restorasyonu için gerekli çalışmalar başladı. Tunca Köprüsü üzerinde bulunan aşınmış ve parçalanmış taşlar işaretlendi. Üstlenici firma ekiplerinin büyük titizlikle yaptıkları çalışmalarda restore edilecek taşlar söküldü.
Planlanandan Yavaş İlerliyor İddiası
Bölge esnaflarından Selahattin Kaya, köprü restorasyonu konusunda daha önce yapılan toplantılarda fazla personel ile işin kısa sürede yapılacağına dair sözler verildiğini ancak çalışmalara çok az kişinin katıldığını iddia etti. Esnaf Kaya bu nedenle hızlıca bitirilmesini bekledikleri işin kendilerini zarara sokacak kadar uzayacağını savundu.
Bakım Ekibi Mostar’ı Restore Etmişti
Üstlenici firmanın şantiye şefi Ali İhsan Gündüz ise; “ Restorasyon çalışmalarında taşların yapılışları eskiden nasıl yapılıyor ise aslına uygun şekilde yapılacaktır. Çimento kullanılmayacak, yapıştırıcı olarak kaymak kireç, taş tozu ve kum gibi malzemeler kullanacağız. Biz firma olarak zaten Bosna Hersek’te Bulunan Mostar Köprüsü’nün de restorasyon çalışmalarını yapan firmayız. Bizim işimiz tarihi köprüleri onarmak, bu konuda herkesin içi rahat olsun, Tunca Köprüsü emin ellerde. Köprüyü tarihine uygun şekilde, atalarımızın yaptığı gibi aynı harçları kullanarak onaracağız. Planlanan sürede 2 ayda bitirebileceğiz.” Dedi.
Trafiğe kapatılan Tunca Köprüsünden geçiş yapamayan vatandaşlar Karaağaç mahallesine ulaşımlarını Bosnaköy veya Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü’nden sağlıyor