“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 23 Haziran 2019, Pazar 16:58 tarihinde eklendi. 500 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Önceki yıl 75 bin kişi yakalandı

Geçtiğimiz günlerde Edirne'nin Meriç ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan panelvanın kaza yapması sonucunda 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 30 kişinin ise yaralandığı olaydan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Vali Canalp, ülke olarak düzensiz göçle mücadele etmenin en temel önceliklerden birisi olduğunu belirtti.
Önceki yıl 75 bin kişi yakalandı

“En fazla kaçak organizatörü yakalayan il Edirne’dir”

Vali Canalp, Türkiye’nin şuanda dünyada en fazla göçmeni kendi ülkesinde misafir eden konumda olduğunu belirterek; “Türkiye özellikle doğu sınırından çok yoğun göç alan bir ülke durumundadır. Aynı zamanda mücadelenin önemli bir kısmı da organizatörlerle insan ticaretiyle uğraşanlarla mücadeledir. Türkiye’de 81 vilayetin içerisinde en fazla kaçak organizatörü yakalayan il Edirne’dir. Geçen yılki düzensiz göçmen sayımız 75 bin’e ulaşmıştı. Bu kadar göçmen ile mücadele edebilen başka bir şehir yok.Edirne bu anlamda kaçak göçmenlerin en son uğrak noktası haline gelmiştir. Bizim düzensiz göçle mücadelemiz aralıksız şekilde devam edecektir” dedi.

Terör Örgütleri İşbirliği Yapıyor

Düzensiz göç ile mücadele ederken Avrupa’ya geçmek isteyen terör örgütlerini de yakaladıklarının altını çizen Vali Canalp, “Bazen içişleri bakanlığının arama listelerinde yer alan terör örgütlerini bile yakalıyoruz” dedi.

“Edirne’yi değil, Edirnelileri görmeye gelin”

Edirne’de göreve geldiği günden bu yana tüm köyleri gezen Vali Canalp, “254 köy ve ilçelerin tamamını gezdim. Her gittiğimiz köyde vatandaşlarla çok iyi iletişimimiz oldu. Edirne’nin Kırkpınar’ı, tava ciğeri, Kakava’sı değil, Edirnelileri meşhurdur. Edirne’yi görmeye değil, Edirnelileri görmeye gelinmeli diye düşünüyorum. Yaşadığım en güzel olay buydu” ifadelerine yer verdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali