“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 12 Haziran 2019, Çarşamba 10:07 tarihinde eklendi. 692 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

180’inci yıl onuruna yemek düzenlendi

Jandarma Genel Komutanlığının 180’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle şehit, gaziler ve jandarma personelinin aileleri onuruna akşam yemeği düzenlendi.İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan; “jandarmayı anlatmam istense ilk söyleyeceğim sözler önce vatan sonra ise feragat, disiplin, dürüstlük, vazife ve şeref olacaktır”dedi.
180’inci yıl onuruna yemek düzenlendi

Meriç Askeri Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe Edirne Valisi Ekrem Canalp, Eşi Ayten Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Başsavcı Fatih Karabacak, İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile jandarma personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama yemeği İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasıyla devam etti.

İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan, yaptığı konuşmada jandarma’nın 1839 yılında kurulduğunu ve o günden bugüne bir imparatorluğun çöküşüne bir devletin kuruluşuna şahitlik etmiş ve bu sürecin her aşamasında rol almış büyük bir teşkilat olduğunu söyledi.

“Önce vatan sonra ise feragat ve disiplin”

Albay Alpaslan Doğan; “Osmanlı imparatorluğuna başkentlik yapmış olan ve icra atiğimiz sultanların şehri şehirlerin sultanı güzide şehrimiz Edirne’de işgalci devletlerden 25 Kasım 1922 yılında jandarma tarafından teslim alınmıştır. 25 yıl bu teşkilata hizmet etmiş bir jandarma subayı olarak jandarmayı anlatmam istense ilk söyleyeceğim sözler önce vatan sonra ise feragat, disiplin, dürüstlük, vazife ve şeref olacaktır” dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan sözlerini şöyle sonlandırdı; “Jandarma teşkilatı, Bölücü ve yılıcı örgütlerin faaliyetleri ve işbirlikçileri ile yapılan mücadelede ulaşılan nokta itibariyle terör örtülerinin faaliyetlerini minimum seviyeye inmesinde büyük bir rol üstlenmiştir. Teşkilatımızın iç işleri bakanlığına bağlanması ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde aramıza sızan hainlerin ayıklanmasının ardından bugün her türlü olayla mücadelede özlenen bir seviyeye ulaşmış, daha önce olduğu gibi bugün de kardeş teşkilatlarımız olan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk silahlı Kuvvetleri ile bu mücadeleyi devam ettirecektir

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali