“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 29 Mart 2011, SALI 20:04 tarihinde eklendi. 550 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP'de 'dokunulmazlık' Telaşı

CHP'de 'dokunulmazlık' Telaşı
CHP'de 'dokunulmazlık' Telaşı Silivri'deki tutuklu sanıklar CHP kapısında. Ana muhalefet partisindeki bu yoğunluk kesin aday listesinde son haliyle nasıl şekil bulur orası bilinmez ama daha ilk adımda veto yiyenler de yok değil. Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı şansı Kılıçdaroğlu'ndan dönen iki isim. Doğu Perinçek ise CHP'ye ittifak önerisi yaptı. Perinçek kanadı, CHP'nin yanıtını heyecanla bekliyor.

Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek CHP'den aday adayı mı oluyor. İşte Başkent kulislerinde konuşulan en hararetli bu konu İşçi Partisi'nde ise büyük bir heyecana neden oluyor. Zira İşçi Partisi, CHP'ye 12 Haziran'daki Seçim için ittifak önerdi ve beklemeye geçti.

CHP'NİN CEVABINI BEKLİYORUZ

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin: Bir süre önce CHP'ye seçime aynı çatı altında girmek için teklifte bulunduk ancak hala yanıt alamadık. CHP'den olumsuz yanıt alırsak, B ve C planlarımızı devreye sokacağız.

Gültekin, Perinçek'i kurtarmak için çantada tuttukları diğer planlar hakkında da ipucu verdi.

B PLANI: BAĞIMSIZ ADAY PERİNÇEK

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin: "Perinçek, 13 Seçim bölgesinden birinden aday olacak. Nereden aday olacağı konusunda 13 Seçim bölgesinde bulunan örgütlerimiz genel başkanımızı kendi bulundukları yerden aday göstermeye talipler. Önümüzdeki süre içerisinde bu talepleri değerlendirecek, genel başkanımız adaylığını koyacaktır."

Bu arada Ergenekon sanıklarının 'dokunulmazlık zırhı' için kapısını çaldığı CHP'den sadece iki isme ret kararı çıktı.

Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın CHP'den milletvekili adayı olmak için yaptıkları başvurular, "parti üyesi olmadıkları" gerekçesiyle kabul edilmedi.

Zaten Avcı'nın isminin ana muhalefetle birlikte geçmesi, parti tabanından da sert tepki görmüştü.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi "Hanefi Avcı CHP'den aday olduğu an ben istifa ederim, çok net söylüyorum."

Başvurusunun reddedilmesini beklemeyen Tuncay Özkan ise büyük şaşkınlık yaşadı. Özkan'ın bu gelişmeden sonra İstanbul 1. Bölge'den bağımsız aday olmayı düşündüğü öne sürülüyor.
 

Cihan Haber Ajansı

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali