Bu haber 28 Mart 2011, Pazartesi 00:00 tarihinde eklendi. 778 kez okundu.
Agd Edirne Şubesi Açıldı
Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç, 'Resmi Raporlarda Sigara Kullanım Yaşı 10'a, Alkol 11'e, Uyuşturucu Kullanımı İse 12'ye Düşmüş Durumda' Dedi
Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç, 'Resmi raporlarda sigara kullanım yaşı 10'a, alkol 11'e, uyuşturucu kullanımı ise 12'ye düşmüş durumda' dedi.
Tongüç, Agd Edirne Şubesi'nin hizmet binasının açılışına katıldı. Tongüç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'de hizmet binasının açılmasından çok büyük mutluluk ve memnunluk duyduklarını söyledi.
Hizmet binalarını o şehre yapılacak olan hizmetin değeri ile bir tuttuklarını ifade eden Tongüç, Eski İstanbul Caddesi'nde açılan 3 katlı hizmet binasının Edirne'ye ve balkanlara hizmetler vereceğini belirtti.
Ülkede 30 yaşın altında 40 milyon gencin bulunduğunu vurgulayan Tongüç, bu gençlerin 15 milyonunun ilköğretim, orta öğretim, lise döneminde, 2.5 milyonun üniversitede, diğer kalanlarının ise çeşitli alanlarda çalıştığını bildirdi.
Bu gençleri milli ve manevi değerler etrafında buluşturmak istediklerini anlatan Tongüç, şöyle devam etti:
'Derneğimiz gençleri hedef alıyor. Bugün gençlerimizin içinde bulunduğu bir takım maddi ve manevi problemler var. Bu problemlerin çözümü noktasında üzerimize düşen mesuliyeti yerine getirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız, milletin bağrından çıkmış bir kuruluş olarak tamamen milletimizin desteği ile özverili şekilde yürütülmektedir. Resmi raporlarda sigara kullanım yaşı 10'a, alkol 11'e, uyuşturucu kullanımı ise 12'ye düşmüş durumda. Bu kadar tarihi bütünlüğü olan ve 13 yaşındaki gençlerin her şeyini bırakarak Çanakkale'de şehit olduğunu konuştuğumuz bir ortamda bu yaştaki genç yavrularımızda okula içkili gidebilmekte, kötü arkadaş vesilesi ile kötülüklerle tanışabilmektedir. Bu kötülükler tedavi edilmezse toplumun bağrına saplanmış bir hançer olarak dönmektedir. Kişinin kendi kontrolü inancı çerçevesinde 'Hiç kimse beni görmüyorsa Allah görüyor' anlayışını veremezseniz bu çocuğun başına polis de dikseniz, ne yapar yapar o kötülüğü yapmak için bir fırsat bulur yapar.'
Manevi değerlere sahip gençlerin yetişmesi için topyekun eğitim yapılması gerektiğini vurgulayan Tongüç, bunun için bakanlıklar ile sivil toplum örgütleri düzeyinde çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.
Anayasa'nın 58. maddesinin gençleri, 41. maddenin de aileyi korumayı emrettiğini anlatan Tongüç, şunları kaydetti:
'Bu iki maddeninde temel olarak ele alınmasıyla gençlerin bu alışkanlıklardan bir an evvel uzaklaştırılması ve kendilerine uygun faaliyetlere yönlendirilmesi lazım. Özellikle 8 yıllık eğitimin bugün getirdiği noktada, ara eleman ihtiyacını gideremediğini, bu noktada bir krizin patladığını görüyoruz. Diğer taraftan da manevi açıdan bir krizin patladığını kabul etmek zorundayız. İmam Hatipler, kuran kursları, hafızlık müesseseleri, bu uygulanan 8 yıllık politikanın neticesi olarak bir takım olumsuzlukları karşımıza getirmiştir. Bu eğitimin bir an evvel 5 artı 3, veya 4-4-2 şeklinde olmalı. Hem istihdam açısından ara elaman boşluğunun doldurulması hem de manevi açıdan ihtiyaç olan şeylerin giderilmesi gerekir. '
(Anadolu Ajansı)
|