“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 22 Mart 2011, SALI 16:22 tarihinde eklendi. 836 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne'den Libya Halkına Destek

Edirne'de, Trakya Öğrenci Kolektifi Üyeleri ile Bazı Siyasi Parti Temsilcileri, Basın Açıklaması Yaparak, Libya Halkına Destek Verdi.
Edirne'den Libya Halkına Destek Edirne'de, Trakya Öğrenci kolektifi üyeleri ile bazı siyasi parti temsilcileri, basın açıklaması yaparak, Libya halkına destek verdi.

Trakya Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup Öğrenci, Saraçlar Caddesi'nde, "Ne Kaddafi barbarlığı, ne de emperyalistlerin terörü" yazılı döviz açtı.

ÖDP, EMEP ve TKP Edirne il örgütlerinin de destek verdiği eylemde grup adına açıklama yapan İpek Kıyak, emperyalistlerin, Ortadoğu'nun enerji kaynaklarını ele geçirme çabasının bir parçası olarak Libya'ya saldırdığını iddia etti.

Ortadoğu'da, Yükselen bir halk hareketi olduğunu ifade eden Kıyak, "Önce Tunus, Lübnan, Mısır ve sonra da Libya'da bu hareket var olan diktatörlüğün son bulması ve demokrasinin gelmesini isteyen bir halk isyanıdır" dedi.

"Mısır'da nasıl ki, halk Mübarek'i devirdiyse, Libya'da halk Kaddafi'yi devirmek için sokağa çıktı" diyen Kıyak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak eli kanlı sömürgeciler, saldırıyla aynı zamanda son dönemlerde halk isyanlarının şekillenmeye başladığı Ortadoğu'daki etkinliğini artırarak bu gelişmeleri de kontrol etme arzusundadırlar. Biz bu niyetin ne olduğunu Irak'tan, Afganistan'dan, Vietnam'dan biliyoruz. Petrol, doğalgaz, para, daha fazla sömürü ve daha fazla kan. Emperyalizmin Libya'ya saldırılarına karşı çıkmak tüm yurtseverlerin ve devrimcilerin görevidir."

Grup, açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

 (Anadolu Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali