“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 13 Kasım 2016, Pazar 18:42 tarihinde eklendi. 527 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bakan'dan çok sert sözler: Lağımdan çıkan fareler gibi…

Bakanı Nihat Zeybekci, HDP'li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tuttuğu gibi mahkemeye götürdü" dedi.
Bakan'dan çok sert sözler: Lağımdan çıkan fareler gibi…

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi referandumuna ilişkin, "Bundan sonra Türkiye'de seçimler olduğunda 'koalisyon mu olacak, kim kazanacak, kim ne yapacak' diye tereddütleri  de ortadan kaldıracak olan 2017'deki o referandumla bu milletin önü ilelebet  açılacaktır inşallah." dedi.

Konuşmasında Avrupalı ülkelerin 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimine  karşı gösterdiği tutuma değinen Zeybekci, şunları kaydetti:

"Demokrasi havarileri var ya... 'İnsan hakları, özgürlükler, basın özgürlüğü, barış, kardeşlik' diyenler, işkenceye karşı duranlar var ya...  Zannettim ki ertesi Sabah bizim dostlarımız müttefiklerimiz Alman'ı, Fransız'ı,  İngiliz'i, Belçikalısı, İspanyol'u, İsviçrelisi, ellerinde bayraklar, Türkiye'ye doğru yola çıkarlar bize destek için. Öyle bekledim. Evet, anında o gece yanımızda olan dostlarımız da vardı. Ama 5 gün sonra Almanya'nın en büyük dergilerinden birinin kapağında Türk bayrağının üzerinde dikenli telleri ve 'Bir zamanlar demokrasi vardı' yazısını da gördük hep beraber. Darbe başarılı olsaydı,  demokrasi kurtulacak mıydı, demokrasi mi kazanacaktı?"

Zeybekci, Avrupa'nın, ifade vermeye gitmeyen bazı HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına ise tepki gösterdiğine işaret ederek, şöyle  konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti devleti, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tuttuğu gibi mahkemeye götürdü. Bu ülkenin bağımsız mahkemeleri, hakimleri gereğini de yaptı. Biz lağım faresinin ensesinden tutuyoruz, ciyaklaması başka yerden geliyor, Avrupa'dan geliyor. 16 Temmuz günü neredeydin onu söyle sen. Bu milletin milli iradesine, insan haklarına, özgürlüklerine, Vatanına, her türlü yaşam hakkına kast eden hainler, bu milleti katlederken neredeydin onu söyle  önce. Bu milletin canı yandı, 200'ün üzerinde masum can yandı. 2 bin 200 civarında kişi bundan sonra sakat olarak hayatına devam edecek. Sen o gün neredeydin, onu söyle. O gün orada değildin."

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali