“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 20 Mart 2011, Pazar 23:19 tarihinde eklendi. 1137 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çorluda Nevruz Kutlaması: 9 Gözaltı

Tekirdağın Çorlu İlçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) Tarafından Düzenlenen Nevruz Kutlamalarında Kürtçe Şarkılar Söyleyen Partililer Halay Çekti
Çorluda Nevruz Kutlaması: 9 Gözaltı TEKİRDAĞın Çorlu İlçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında Kürtçe şarkılar söyleyen partililer halay çekti. Polis kutlamaların ardından terör örgütü lehine slogan atan ve pankart açan 9 BDP üyesini gözaltına aldı.

Nevruz Bayramı nedeniyle Barış ve Demokrasi Parti Çorlu teşkilatı Sağlık Mahallesinde kutlama programı hazırladı. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ dan yaklaşık bin kişinin katıldığı programda futbol sahasında toplanan partililer polis noktalarında aranarak içeri alındı. Kutlamaya katılanlar ellerindeki parti bayraklarıyla Kürtçe şarkılar söyleyerek halay çekti. BDP Çorlu İlçe Başkanı ve kutlama komitesi başkanı Mehmet Emin Eşut, İl Başkanı Hilmi Karaoğlan ve parti üyesi Abdurrahman Öztürk birer konuşma yaptı. Bazı partililerin yüzlerini sararak teröristbaşı Abdullah Öcalanın resimlerinin bulunduğu tişörtleri giydiği görüldü. Kürtçe sloganlarında atıldığı kutlamalar daha sonra ateş yakılarak üzerinden atlanması ile devam etti.

9 PARTİLİ GÖZALTINA ALINDI

Kutlamalar sırasında Çorluda 475 polis memuru görev yaparak yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 4 saat süren kutlamaların ardından Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü dağılan partililer arasından terör örgütü lehine slogan atan ve pankart açan 9 BDP üyesini gözaltına aldı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından sorgulanacağı belirtildi.

(Doğan Haber Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali