“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 27 Ekim 2016, Perşembe 23:54 tarihinde eklendi. 537 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tesadüfen darbeye kalkışmışlar

FETÖ alaycı ifadelerle gerçeği saklamaya çalışıyor
 Tesadüfen darbeye kalkışmışlar

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri, darbe teşebbüsüne ilişkin emniyet ve adliyede verdikleri ifadelerde, gerçekleri gizlemek amacıyla ilginç savunmalarda bulundu.

Hukuk, güvenlik ve psikiyatri alanındaki uzmanlar, FETÖ üyelerinin ifadelerinde yer alan, "tesadüfen oradaydım, bir anda kendimi darbe girişiminin içinde buldum, tarla bakmaya gitmiştim, odamdan hiç çıkmadım, torunlarımı görmeye gittim" şeklindeki söylemleriyle gerçeklerin ortaya çıkmasının engellenmesinin amaçlandığını belirtti.
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, davanın adli yargılama, sosyal, psikolojik ve siyasi boyutu olduğunu söyledi.
Tarhan, savcılık ve mahkemelerin kamu vicdanına göre karar verdiğini belirterek, "Türkiye'deki kamu vicdanı düşünüldüğünde ise bu konuyla ilgili aşırı bir duyarlılık var. Böyle durumlarda psikolojide aşırı değerlendirilmiş fikirler olarak ifade kullanıyoruz. Gerçek bir olay olduğundan aşırı değerlendirilmiş fikirler olarak kabul edilir. Her zaman değer yargılarını ve muhakemeyi bozar bu fikirler." dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali