“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 09 Ekim 2016, Pazar 02:36 tarihinde eklendi. 723 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP'li Özkan: Terörle mücadelede hükümetin yanındayız

CHP'li Özkan: Terörle mücadelede hükümetin yanındayız OHAL süresinin uzatılmasını eleştiren ve bugün Ankara'da canlı bomba hazırlığı yapan teröristlerin yakalanacaklarını anlayınca kendilerini patlatmasına değinen Tuncay Özkan, "Terörle mücadelede Ankara'da gösterdikleri başarıyı göstermelerini bekliyoruz" dedi.
CHP'li Özkan: Terörle mücadelede hükümetin yanındayız  

 

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Terörle Mücadelede hükümetin yanındayız. Terörle mücadelede hükümet bizden ne isterse yerine getirmeye hazırız. Ancak hükümet terörle nasıl mücadele edeceğini bilmiyor" dedi.

 

Edirne Kitap Fuarı'nın açılışına katılan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. OHAL süresinin uzatılmasını eleştiren ve bugün Ankara'da canlı bomba hazırlığı yapan teröristlerin yakalanacaklarını anlayınca kendilerini patlatmasına değinen Tuncay Özkan, "Terörle mücadelede Ankara'da gösterdikleri başarıyı göstermelerini bekliyoruz" dedi. Tuncay Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ankara'da polisin, valiliğin canlı bombayı önceden yakalamasını kutluyoruz. Biz bunu Türkiye'nin terörle sınandığı günlerde teröre teslim edilmeden, can kaybımız olmadan, şehitler verilmeden bu tür önleyici tedbirlerle durdurulmasını istiyoruz. Bunun için Meclis'te her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu beyan ettik. Terörle mücadelede hükümetin yanındayız. Terörle mücadelede hükümet bizden ne isterse yerine getirmeye hazırız. Ancak hükümet terörle nasıl mücadele edeceğini bilmiyor. Neyle mücadele edeceğini bilmiyor. Takip ettikleri IŞİD teröristlerinin kendini patlatmasına engel olamıyor. Hükümet benim teröristim, senin teröristin anlayışı anlamında içindeki bazı kanatlarına girmiş durumda, bu nedenle terörle mücadelede yetersiz. ve biz maalesef bunun acısını önümüzdeki günlerde daha kötü ödeyeceğiz. Biz hep Ankara'daki gibi erken ele geçirilmesini, bu işin mutlaka kaynağından çözülmesini istiyoruz. Ancak bir şeyi hatırlatmadan geçemem, terör bir bataklıksa sivrisinekle mücadele hiç bir şeydir. Bataklığı kurutmak gerekir."

 

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU KÜRT SORUNU

 

Türkiye'nin en büyük sorunun Kürt sorunu olduğunu öne süren Tuncay Özkan, "Eğer biz AKP'nin kafasıyla bu noktaya geldiysek, bu saatten sonra o kafayla gitmemiz mümkün değildir. Bizim derhal Cumhuriyetin kurucu değerleri çerçevesinde, geleceği inşa ederek, Kürtlerle Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında konuşarak bu vatanın hepimizin olduğunu bilerek, kucaklaşarak bu sorunu çözmek zorundayız" dedi.

 

Bu sorun çözülmezse, Türkiye'nin başına çorap örecek güçlere fırsat verilmiş olacağını kaydeden Özkan, "Bu fırsatı ortadan kaldırmak için şimdi tam zamanıdır diyoruz. CHP'nin iktidara gelme zamanıdır, CHP'ye görev verilmelidir. Biz bu sorunu hakkaniyet içerisinde Cumhuriyet değerleri çerçevesinde çözeriz" diye konuştu.

 

BİRCAN: MUSTAFA KEMAL'İ SİLMEK İSTİYORLAR

 

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da dün kentte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı açılışta sunucunun saygı duruşunun sadece, '15 Temmuz şehitleri ve diğerleri' diye anons yaptığını belirterek, bunu eleştirdi. Ak Parti'nin böyle zihniyet yaratmak istediğini kaydeden Bircan, "Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını sonraki plana bırakan bir zihniyeti kesinlikle kabul etmem. Ben bunu kabul etmiyorum. Bağırırım, kıyametleri koparırım. Türkiye'ye sanki 15 Temmuz sonrası ülkeye demokrasi gelmiş gibi davranamaz kimse. Bu demokrasi bizim 93 yıl önce kurduğumuz demokrasi, sanki demokrasi yokmuş gibi demokrasi nöbeti tutularak, AKP'nin bu zihniyetini, bu anlayışını kesinlikle kabul etmiyorum ve protesto ediyorum" dedi.

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali