“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 16 Mart 2011, Carsamba 00:50 tarihinde eklendi. 842 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

57. Alay Askerleri Anısına Tekirdağ'dan Gelibolu'ya Yürüyüş

Çanakkale Savaşı'nda Şehit Olan 57. Alay Askerleri Anısına Tekirdağ'dan Gelibolu'ya Yürüyüş Düzenlendi.
57. Alay Askerleri Anısına Tekirdağ'dan Gelibolu'ya Yürüyüş  Çanakkale Savaşı'nda şehit olan 57. Alay askerleri anısına Tekirdağ'dan Gelibolu'ya yürüyüş düzenlendi.

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Belediye Başkanlığı ve 57. Alay Yürüyüş Komitesi'nin ortaklaşa düzenlediği yürüyüş programı, Tuğlalı Park'ta yapılan törenle başladı. Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nda Türk milletinin verdiği bu mücadelenin tüm dünyaya örnek olduğunu, Türk milleti 250.000 insanını, aydınını kaybettiğini anlattı. Masatlı, bu organizasyonun Tekirdağ da yapılmasının çok anlamlı olacağını söyledi.

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç da konuşmasında Türk aydınların büyük bir kesiminin savaşta şehit olduğunu belirterek, o aydınların izinde olduğunu vurguladı.

Törenin ardından başlayan yürüyüşün ilk konaklama yeri Malkara olup sırasıyla 16 Mart'ta Keşan, 17 Mart'ta Gelibolu, 18 Mart'ta Gelibolu'dan hareketle Eceabat'a varılacak. Grup, tören alanına geçerek, oradaki törene katılacak. - 

 

(Cihan Haber Ajansı)
 
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali