“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 14 Mart 2011, Pazartesi 15:49 tarihinde eklendi. 733 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP'de Üye Kayıtları

Milletvekilliğine Aday Adayı Olabilmek İçin Görevinden İstifa Eden Trakya Üniversitesi Eski Genel Sekreteri Recep Gürkan, CHP'ye Üye Oldu.
CHP'de Üye Kayıtları Milletvekilliğine aday adayı olabilmek için görevinden istifa eden Trakya Üniversitesi eski Genel Sekreteri Recep Gürkan, CHP'ye üye oldu.

Recep Gürkan, CHP Edirne Merkez İlçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, 27 yıl kamu görevlisi olduğu için partisine üye olamadığını söyledi.

Kamu görevini bugüne kadar tarafsız bir şekilde yürüttüğüne inandığını vurgulayan Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve CHP'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin rozetinin yakasına takılmasının kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti.

"En büyük hedefim ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'ye üye olmaktı" diyen Gürkan, bu hedefini bugün gerçekleştirdiği için çok büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

Gürkan, şöyle devam etti:

"Bir partiye ait olmak, bir partinin üyesi, neferi olmak, hele ki bu parti Atatürk'ün kurduğu parti ise, İsmet İnönü'nün genel başkanlığını yaptığı parti ise, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın ve bugünkü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını yaptığı bir parti ise bu partiye üye olmak her türlü onurun üzerindedir. Aslolan budur, gerisi teferruattır. Ölene kadar şerefle, onurla göğsümde taşıyacağım ulu önder Atatürk'ün bu rozetini çıkartmayacağıma söz veriyorum."

Şartların bazen insanların istediği gibi gelişmeyebileceğini, koşulların başka yerlere taşıyabileceğini vurgulayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Önemli olan kolay, rahat ve herkesin hiç zorlanmadığı ortamlarda mücadele etmek değildir. Önemli olan, etrafınızı karanlık bastığında bu karanlığı nasıl aydınlatıp, kendinizi ve etrafınızı nasıl aydınlığa kavuşturacağınızdır. Ben bunun için Cumhuriyet Halk Partisi'ndeyim. Bu inanç, amaç, hedef için CHP'deyim. Uzun süre yaptığım kamu görevinde bir gün dahi düşüncelerimi, hayata bakışımı işime yansıtmamaya çalıştım. Belki hatalarım, kusurlarım olmuştur. Ama mümkün olduğunca, elimden geldiğince tarafsız kalmaya çalıştım. Ama bugünden itibaren tarafım. Bugünden itibaren CHP tarafındayım. Bugünden itibaren ulu önder Atatürk'ün tarafındayım. Bugünden itibaren Atatürk devrimleri ve ilkelerinden yana tarafım. Çağdaşlığın, laikliğin, sosyal demokratın tarafındayım. Bugünden itibaren tüm Edirne'nin, ülkemin tarafındayım."

 

 (Anadolu Ajansı)
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali