“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 16 Haziran 2016, Perşembe 13:50 tarihinde eklendi. 464 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zabıta Ekiplerinin Fırın Denetimleri

Tekirdağ’ın çorlu ilçesinde zabıta ekipleri tarafından, Ramazan ayında fırınlarda başlatılan denetimlerin devam ettiği bildirildi.
Zabıta Ekiplerinin Fırın Denetimleri Çorlu genelinde denetimlerde bulunan zabıta ekipleri, ekmek ve pide üreten fırınlarda denetimlerini sürdürüyor. Ekipler denetimlerde fırınların bağlı oldukları esnaf odalarının belirlediği tarifelerde belirtilen gramaj ve fiyatlandırmaya uyup uymadıklarını incelerken, fırınların sağlığa uygun şartlarda üretim yapıp yapmadıklarını da kontrol ediyor.

İşyerlerinde ticaret ve sanayi odasından alınmış fiyat tarifesine uyulduğu ve pidelerin fiyat tarifesinde belirtilen gramajın da üzerinde olduğunun tespit edildiğini kaydeden ÇorluBelediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, "6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu kapsamında denetimlerimiz devam ediyor. Kanunun ilgili maddelerine göre fiyat tarifelerinin vatandaşlar tarafından görülebilecek yerlere asılması zorunlu. Bu fiyat listelerinin ilgili madde hükümlerine göre düzenlenerek asılıp asılmadığı kontrol ediliyor. Ayrıca gıda üretim şartlarında üretim yapılıp yapılmadığı kontrol edilirken, ekmek ve pide satışı yapan iş yerlerinin, gramaj ve fiyat tarifelerinin yanı sıra mevzuata uyup uymadıklarını da denetliyoruz" dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali