“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 31 Mayıs 2016, Salı 17:51 tarihinde eklendi. 707 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne İçme Suyu Projesi Hız Kesmeden Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından tesis edilen ’Edirne İçme Suyu Projesi’ hız kesmeden devam ediyor.
Edirne İçme Suyu Projesi Hız Kesmeden Devam Ediyor Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından tesis edilen 'Edirne İçme Suyu Projesi' hız kesmeden devam ediyor. Proje ile Edirne'nin 2045 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

DSİ'nin Trakya'ya kazandırdığı önemli projelerden biri olan Edirne İçme Suyu Projesi'nin, Edirne İçme Suyu (Kayalıköy Barajı) İsale Hattı ve Edirne (Kayalıköy Barajı) İçme Suyu Arıtma Tesisi olmak üzere iki aşamadan oluştuğu bildirildi.

Edirne'ye içme-kullanma suyu temin etmek maksadıyla projelendirilen 'Edirne İçme Suyu (Kayalıköy Barajı) İsale Hattı'nın inşaatına 15 Mart 2015 tarihinde başlanmıştı. Projenin su kaynağı olan Kayalıköy Barajı ise işletmeye alındı. İsale hattında yüzde 81'lik fiziki gerçekleşme sağlanan proje kapsamında 58 kilometre uzunluğunda isale hattı ve çeşitli sanat yapıları da inşa ediliyor.

Edirne İçme Suyu Projesi'nin bir başka ünitesi olan ve günde 60 bin metreküp suyu arıtacak Arıtma Tesisi'nde ise fiziki gerçekleşmenin yüzde 65'e ulaştığı bildirildi. Tesisteki tüm ünitelerin kaba inşaatı tamamlanarak, teknik kanal ve saha borulama imalatlarının yapıldığı kaydedildi. Önümüzdeki dönemde de bütün tesisin mekanik ekipman temini ve montajları, teknik kanal, saha borulama çalışması ve tesis içi yollar, peyzaj ve scada otomasyonunun yapılması planlanıyor.

2045 YILINA KADAR OLAN İÇME SUYU İHTİYACI KARŞILANACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da DSİ tarafından yürütülen projelerin tamamlanmasıyla Kayalıköy Barajı'ndan temin edilecek yılda 20 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ile Edirne ilinin 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacaklarını ifade etti. - EDİRNE

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali