“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 30 Mart 2016, Çarşamba 14:48 tarihinde eklendi. 1492 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Müzeciliğin tanıtılması amacıyla Edirne konulu resim ve fotoğraf Yarışması

Müzeciliğin tanıtılması amacıyla Edirne konulu resim ve fotoğraf Yarışması Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından ‘Müzeler Günü’ olarak ilan edilen 18 Mayıs Müzeler Günü nedeniyle Yarışma, Edirne OLİN’ in katkıları ile Edirne Müzesi Müdürlüğü, T.Ü. Sağlık Müzesi, Selimiye Vakıf Müzesi tarafından düzenlenmekte olup tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerine açıktır
Müzeciliğin tanıtılması amacıyla Edirne konulu resim ve fotoğraf Yarışması

 

 “ EDİRNE ’’

KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 

 

 

1.Yarışma, Edirne OLİN’ in katkıları ile Edirne Müzesi Müdürlüğü, T.Ü. Sağlık Müzesi, Selimiye Vakıf Müzesi tarafından düzenlenmekte olup tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerine açıktır.

 

2.Her öğrenci en fazla 5 fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

 

3.Yarışma konusu ‘‘Edirne’’ olarak belirlenmiştir.

 

4.Fotoğraf boyutları 20 x 30 cm olmalıdır. Yarışmaya gönderilen yapıtların özgün ve hiçbir yerde yayınlanmamış ve orijinallerinin olması, fotokopi vb. örneklerinin gönderilmemesi gerekmektedir.

 

5.Yarışmaya katılan öğrenciler fotoğrafların arkasına sağ alt köşesine adını, soyadını, yaşını, okulunu, sınıfını, okul ve ev adresleri ile telefon numaralarını açık olarak yazmalıdırlar.

 

6.Değerlendirme 17 Mayıs 2016 tarihinde yapılacaktır. Yarışma sonuçları www.edirnemuzesi.gov.tr adresinden yayınlanacaktır.

 

7.Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar Müzeler Gününde sergilenecektir.

 

 

8.Değerlendirme;

 

a)Değerlendirme: Serdar İYİİZ (Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı-Fotoğraf Sanatçısı), Enver ŞENGÜL (Fotoğraf Sanatçısı), Behiç GÜNALAN (Fotoğraf Sanatçısı), Funda AĞAOĞULLARI- (Fotoğraf Sanatçısı), Bülent ÖNİZ’ den (Fotoğraf Sanatçısı) oluşan 5 kişilik seçici kurul tarafından yapılacaktır.

 

b)Tüm okullardan gelen fotoğrafların değerlendirilmesi sonucu toplam 22 adet fotoğraf sergileme için seçilecektir.

 

c)İlk üçe giren öğrencilerden birinciye bisiklet, ikinci ve üçüncüye dijital fotoğraf makinesi hediye edilecektir. Değerlendirme sonrasında uygun görülmesi halinde teşvik için mansiyon ödülleri verilebilir.

 

d)Yarışmaya katılan fotoğraflar, Edirne Müzesi Müdürlüğü ve Edirne Yağ Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından duvar takvimi, kartpostal vb. olarak değerlendirilebilecek ve ilgili yayında kullanılabilecektir.

 

9.Fotoğraflar en geç 15 Mayıs 2016 Pazar günü saat 17.00’ye kadar ‘Edirne Müzesi Müdürlüğü Meydan Mah. Kadir Paşa Mektep Sokak No:7 22100 EDİRNE’ adresine ulaştırmalıdır. Bu tarihten sonra ulaşan fotoğraflar değerlendirmeye alınacaktır.                                             

 

 

  “ EDİRNE ’’ KONULU RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 

 

 

1.Yarışma, Edirne OLİN’in katkıları ile Edirne Müzesi Müdürlüğü, T.Ü. Sağlık Müzesi, Selimiye Vakıf Müzesi tarafından düzenlenmekte olup tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerine açıktır.

 

2.Yarışmaya öğrenciler 25 cm x 35 cm veya 35 cm x 50 cm ölçülerinde resim kâğıdına yapılmış resimlerle katılabilirler.

 

3.Her türlü boya ve resim malzemesini kullanmak serbesttir (suluboya,pastel,kuru boya, yağlıboya vb.).

 

4.Yarışmanın konusu ‘‘Edirne” olarak belirlenmiştir.

 

5.Her okul ve yarışmacı öğrenci, istediği sayıda resimle yarışmaya katılabilir.

 

6.Resimlerin arkasına sağ alt köşesine yarışmacının adı,soyadı,yaşı,okulu,sınıfı,resim öğretmeninin adı, okul ve ev adresleri ile telefon numaraları açık olarak yazılmalıdır.

 

7.Okuldan veya bireysel olarak gönderilen resimlerin değerlendirilmesi, 4 kişilik bir seçici kurul tarafından 17 Mayıs 2016 tarihinde yapılacaktır.

 

8.Yarışma sonuçları Müdürlüğümüzün,  www.edirnemuzesi.gov.tr adresinden yayınlanacaktır.

 

 

9.Değerlendirme;

 

a)Değerlendirme, Prof. Dr. Engin BEKSAÇ, Öğr. Görevlisi Lale OKYAY ASLAN, Yrd. Doç. Dr. İbrahim DİNÇELİ ve Edirne Müze Müdürü Hasan KARAKAYA’ dan oluşan 4 kişilik seçici kurul tarafından yapılacaktır.

 

b)Tüm okullardan gelen resimlerin değerlendirilmesi sonucu toplam 22 adet resim sergileme için seçilecektir.

 

c)İlk üçe giren öğrencilerden birinciye bisiklet, ikinci ve üçüncüye dijital Fotoğraf makinesi hediye edilecektir. Değerlendirme sonrasında uygun görülmesi halinde teşvik için mansiyon ödülleri verilebilir.

 

d)Yarışmaya katılan resimler, Edirne Müzesi Müdürlüğü ve Edirne Yağ Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından duvar takvimi, kartpostal vb. olarak değerlendirilebilecek ve ilgili yayında kullanılabilecektir.

 

10.Ödül kazanan resimler çeşitli illerde sergilenebilir.

11.Resimler en geç 15 Mayıs 2016 Pazar,  günü saat 17.00’ye kadar “Edirne Müzesi Müdürlüğü Meydan Mah. Kadir Paşa Mektep Sok. No: 7 22020 EDİRNE ” adresine ulaştırılmalıdır. Bu tarihten sonra ulaşan resimler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali