“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 26 Mart 2016, Cumartesi 14:46 tarihinde eklendi. 618 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ve Belçika sonunda itiraf etti

Belçika Brüksel saldırılarıyla ilgili hatayı kabul etti
Ve Belçika sonunda itiraf etti

Belçika Brüksel saldırılarıyla ilgili hatayı kabul etti


İçişleri Bakanı Jan Jambon, teröristlerden biriyle ilgili Türkiye'nin uyarısını ele almada hata yaptıklarını kabul etti.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, İçişleri Bakanı Jambon ile Adalet Bakanı Koen Geens, Belçika Federal Parlamentosunda, Brüksel'deki saldırılarla ilgili yetkililerin ihmalinin araştırılması için kurulan komisyonda milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Jambon, Maelbeek metro istasyonundaki saldırıyı gerçekleştiren İbrahim El Bakraoui'nin Suriye sınırında yakalandıktan sonra Türkiye'den sınır dışı sürecinde yaşananları anlattı.

"TERÖR UZMANI OLMANIZ GEREKMİYOR"


Bakan, Türkiye'deki Belçikalı irtibat görevlisinin, Bakraoui'nin yakalandığını öğrendiği 20 Haziran ve sınır dışı edildiği 14 Temmuz arasında "neredeyse hiçbir şey yapmadığını" kaydederek, şöyle konuştu:

"Tüm teşkilatın ya da bunların yöneticilerinin değil tek bir kişinin ihmalkar davrandığı ve görevine kendini adamadığından başka bir sonuca ulaşamıyorum. Polis teşkilatı içindeki biri, ihmalkar davrandı ve terörizm bağını hemen hissedebileceğiniz bir meselede proaktif değildi. Bakraoui, 10 yıl hapse mahkum edilmiş. Türkiye üzerinden Suriye sınırına gitmeden önce birkaç yıl yatmış. Onun bir yabancı savaşçı olduğunu anlamak için terör uzmanı olmanız gerekmiyor."

Jambon, kendisine bağlı polis teşkilatı içinde birinin gösterdiği "ihmal" nedeniyle Başbakan Charles Michel'e istifasını sunduğunu ancak Başbakan'ın görevine devam etmesini istediğini de hatırlattı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali