“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 09 Mart 2011, Carsamba 19:31 tarihinde eklendi. 808 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MHP Edirne İl Yönetiminin Seçim Beyannamesi

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Topdur, "Gaziler, Şehit Aileleri, Terörle Mücadele Ederken Mağdur ve Malul Olanlar Öncelikli Olarak İşe Yerleştirilecektir" Dedi.
MHP Edirne İl Yönetiminin Seçim Beyannamesi MHP Edirne İl Başkanı Zakir Topdur, "Gaziler, şehit aileleri, terörle mücadele ederken mağdur ve malul olanlar öncelikli olarak işe yerleştirilecektir" dedi.

MHP Edirne İl Yönetimi, 2011 yılı Seçim beyannamesini tanıtmak ve MHP iktidarında şehit yakınları ve Gaziler için neler yapılacağını anlatmak amacıyla Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Nermin Vardar ile dernek yönetimini ziyaret etti.

Partinin il başkanı Zakir Topdur, ziyarete ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Gaziler, şehit aileleri, terörle mücadele ederken mağdur ve malul olanlar öncelikli olarak işe yerleştirilecektir. Bu vatandaşlarımıza yapılan sosyal tazmin ödeneklerinin onurlu bir hayat sürdürebilmesine yeterli olacak düzeyde olması sağlanacak ve sosyal konutlardan bedelsiz olarak yararlandırılmaları temin edilecektir. Şehit ve gazi çocuklarının anne ve babalarının mesleklerini icra etmek istemeleri halinde, gerekli şartları taşıyanların bu mesleklere sınavsız doğrudan girmeleri sağlanacaktır. Şehit ve gazi çocuklarının her kademedeki eğitim harcamaları devlet tarafından karşılanacak ve yüksek öğrenime girmelerinde kendilerine kontenjan ayrılacaktır."

Yoksulların, gazilerin, şehit ailelerinin, terörle mücadele ederken mağdur ve malul olanların kamu hizmetlerinden yararlanmalarında avantaj sağlanacağını, bu çerçevede elektrik, doğalgaz, su ve telefon hizmetlerine özel tarife uygulanacağını ve bedelinin ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde devlet tarafından karşılanacağını aktaran Topdur, şöyle devam etti:

"Sosyal dayanışma ve kardeşliğin pekiştirilmesi amacıyla bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesine ilişkin tedbirlerin yanı sıra terör olaylarından zarar görmüş vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu'ndan yardım yapılacaktır.

Terörle mücadelede şehit veya gazi olmuş kamu görevlileri ve köy korucuları ile güven ve asayişi korumak, kaçakçılığı men, takip ve tahkikle görevli olanların sakat kalmaları ya da hayatını kaybetmeleri halinde hesaplanan aylıklarının, en az brüt asgari ücret kadar artırılarak bağlanmasına yönelik düzenleme yapılacaktır. İstiklal Savaşı, Kore ve Kıbrıs gazilerinin aylıkları ile vatani hizmet tertibinden bağlanan aylıkları brüt asgari ücret tutarına yükseltilecektir."

(Anadolu Ajansı) 
 
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali