“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 11 Ocak 2016, Pazartesi 17:54 tarihinde eklendi. 965 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uzak durmanız gereken yiyecekler!

Bu ürünler : Tükettiğimiz takdirde bize yarar değil de zarar veren o yiyecekler neler?
Uzak durmanız gereken yiyecekler!

Uzak durmanız gereken yiyecekler!

 

Dondurulmuş gıdalar: Bu ürünlerde genellikle fazla şeker, tuz ve yağ bulunuyor. Ayrıca uzun süre dayanmalarını sağlayacak koruyucu maddeler ise cabası...

Konserve domates:Mevsimine göre domatesin kendisini tercih edin.

Beyaz çikolata: Sağlık için kakaonun faydaları oldukça fazladır fakat beyaz çikolata maalesef ki kakao içermiyor. Beyaz çikolata yerine bitter çikolata tüketebilirsiniz.

Ekmek: Beyaz ekmek maalesef hiçbir besleyici özelliğe sahip değil. Bunun yanı sıra tehlikeli olan üç beyaz ekmekte fazlasıyla bulunur. Bu nedenle beyaz ekmek yerine tam tahıllı veya tam buğdaylı ekmek tüketebilirsiniz.

Ağır kremalı dondurma: Kalsiyum hem kemik hem diş sağlığımız için olmazsa olmazdır. Kalsiyum açısından 3 top dondurma 1 bardak süte eşdeğer olsa da siz ağır kremalı dondurmalardan uzak durun bunun yerine sade veya meyveli dondurma tüketin.

Renkli şekerler: İçerisinde çok fazla şeker ve renklendirici bulunan bu ürünleri yemek çok da akıl karı değil...

İşlenmiş et: Fazla sodyum ve koruyucu içeren bu etler olması gerekenden daha fazla tuzlu oluyor. Ayrıca tuzun yanı sıra çok fazla yağ barındırıyor.

Patates kızartması: Kızartma işlemine maruz kalan tüm yiyecekler trans yağ ve kansere neden olan maddeler içerebilir. Ancak uzmanlar en çok patates kızartmasından uzak durulması gerektiğine dikkat çekiyor.

Diyet yiyecek ve içecekler: Bu ürünlerin içerisinde yapay tatlandırıcı, sukraloz, asesülfam gibi ürünler bulunur. Uzmanlar diyet ürünler tüketimi konusunda devamlı uyarı halinde...

Tatlandırıcılar: Normal şekerden çok daha tatlı olan tatlandırıcılar sonuç olarak doğal değillerdir. Ayrıca kan şekerini hızlı yükseltirler. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali