“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 14 Aralık 2015, Pazartesi 14:53 tarihinde eklendi. 745 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bakanlar Edirnede

Vakıflar Genel Müdürlüğün katkılarıyla restorasyonu tamamlanan Hasan Sezai Dergâhının açılışı 3 bakanın katılımıyla gerçekleştirildi. Hasan Sezai Dergâhı ve Hıdırlık Tabyası açılışı için Edirne’ye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu birlikte geldiler.
 Bakanlar Edirnede

EDİRNE’YE BAKANLAR ÇIKARTMASI

Vakıflar Genel Müdürlüğün katkılarıyla restorasyonu tamamlanan Hasan Sezai Dergâhının açılışı 3 bakanın katılımıyla gerçekleştirildi. Hasan Sezai Dergâhı ve Hıdırlık Tabyası açılışı için Edirne’ye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu birlikte geldiler. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, açılışlar için geldiği Edirnede, Balkanların en büyük Avrupa’nın 3’ncü en büyük sinagogu olan Edirne Büyük Sinagog’unu da ziyaret etti.

Hasan Sezai Dergâhı ve Hıdırlık Tabyası açılışı için Edirne’ye gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Balkanların en büyük Avrupa’nın 3’ncü en büyük sinagogu olan Edirne Büyük Sinagog’unu ziyaret etti.  Türk Musevi Cemaati adına Başkan Vekili Moris Levi bakanlara sinagog hakkında bilgiler verirken ayrıca Musevilerin kutladığı Hanuka Bayramı (Işıklar Bayramı) hatırlatarak bakanlara topaç ve ponçik tatlısı hediye etti. Bakanlara ise tüm Musevi cemaatinin Hanuka Bayramı ‘Işıklar Bayramı’nı kutladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, sinagog ziyareti sırasında Türkiye’nin tarihi eserler bakımında zengin olduğunu vurgularken “ Tüm farklı dinler mezhepler bu coğrafyanın değerleridir. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzde hem Türkiye’nin hem de Osmanlı’nın etkili olduğu bölgelerde tüm bu eserlere mezhep ayırt etmeksizin sahip çıkmaktadır. Bunlar Türkiye’nin zenginliğidir. Birlik bütünlüğünün teminatı olan birliktelik vurgusu yapan eserlerdir” ifadelerine yer verdi.

  HIDIRLIK TABYASI’NIN LANSMANI YAPILDI

 Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen ve Edirne’de yok olmaya yüz tutmuş tarihi değerlerinden olan Hıdırlık Tabyasının lansmanı yapıldı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla düzenlenen lansmanda, kendilerine proje hakkında bilgiler verildi.

Restorasyonunda sona gelinen tarihi tabyanın içerisinde incelemelerde bulunan heyete, Edirne Valiliği Mehteran Takımı da mini bir gösteri yaptı.

 
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali