“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 09 Aralık 2015, Çarşamba 15:45 tarihinde eklendi. 843 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TURUNCU kampanyasına destek

Serpil ÖZTÜRK; 2002 yılında emekli olduktan sonra çeşitli Halk Eğitim kurslarını katıldığını belirterek, “kurslarda bana katkı yaptığı için tüm öğretmenlerime sergileme imkânı sağlayan öğrencim Bilgin Özbaş’a teşekkür ediyorum.
TURUNCU kampanyasına destek  Kadının toplum içindeki statüsünün yükseltilmesi ve Kadına yönelik şiddete son verilmesi konusunda toplumsal duyarlılık oluşturabilmek adına, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Emekli Öğretmen Serpil ÖZTÜRK tarafından Karma El Sanatları Sergisi  açıldı.

                Serginin açılışında konuşan Serpil ÖZTÜRK; 2002 yılında emekli olduktan sonra çeşitli Halk Eğitim kurslarını katıldığını belirterek, “kurslarda bana katkı yaptığı için tüm öğretmenlerime sergileme imkânı sağlayan öğrencim Bilgin Özbaş’a teşekkür ediyorum.  Sergim kadına şiddetle mücadele amacıyla birleşmiş milletlerin, dünya çapında organize ettiği “dünyayı turuncuya boya” kampanyası tarihinde olması nedeniyle ayrı bir önem kazandı.

                Eserlerimde turuncu rengi kullanarak kampanyaya katkı yapmak istedim. Dünyadaki kadınların bazı ülkelerde %35’i bazı ülkelerde ise %75’e varan oranlarda şiddete uğradıkları belirlenmiştir. Korkutucu ve kabul edilemez düzeyde olan bu değerler karşısında Kadına şiddete son vermek adına birleşmek gerektiği kanısındayım. Hiçbir kadın dayağı hakareti sokağa atılmayı ve öldürülmeyi hak etmiyor.” dedi.

                   Serginin açılış töreninde söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ; 5 Aralık Türk kadınına Seçme ve seçilme Hakkının verilmesinin yıldönümüdür.Türk kadını 81 yıl önce elde etmiş olduğu bu hak ile ileri demokrasi yolunda büyük adımlar atmıştır.Anayasamızda Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi benimsenmiştir. Medeni Kanunda – Ceza Kanununda- Çalışma hayatında önemli değişiklikler yapılmıştır. Ancak Kadınlarımızın toplum içindeki statüsünün yükseltilmesi için daha çok gayret göstermemiz gerekmektedir.Özelikle Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, Küçük yaş evliliklerin önlenmesi Eğitimden mahrum kalan kızlarımızın eğitime kazandırılması için daha çok çalışmaya ve TOPLUMSAL DUYARLILIĞI arttırmaya ihtiyacımız vardır.

                Bugün burada Serpil Öğretmenimin el emeği, göz nuru ile ürettiği ürünlerin sergisini açarken bir amacımızda; “KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DUR” diyebilmek ve bu konuda toplumsal duyarlılığın oluşumuna katkı sağlayabilmektir.Şiddet bize anne babamızdan genlerimizle geçen genetik bir miras değildir. Şiddet öğrenilen bir davranıştır. Babadan anneye,Anneden çocuğa, Çocuktan kardeşine veya arkadaşına, kardeşten oyuncağına aktarılmaktadır. Dolayısıyla aileye, topluma, sokağa, okula ve tüm yaşantımıza aktarılmaktadır.

                  Ekonomik şiddet, Sözel Şiddet, psikolojik şiddet, fiziksel veya cinsel şiddetin önüne geçmek adına B.M. tarafından geliştirilen TURUNCU kampanyasına destek veriyoruz.

                   Bu kapsamda: Ankara’da TBMM ve ASPİM, İzmir de Saat Kulesi, Çanakkale’de Truva atı, İstanbul da Boğaziçi köprüsü ve Kız Kulesi Turuncu renklerle ışıklandırılmış, Edirne de de Serpil Öğretmenimin El Emeği Sergisi Turuncu Motiflerle süslenmiştir. Kadınlarımız için daha parlak bir gelecek ve şiddetten arındırılmış bir dünya dileklerimle, selam ve saygılarımı sunuyor, sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

                Daha sonra serginin açılışını temsilen turuncu kurdele kesimi yapıldı. Turuncu kurdelelerle süslü ve turuncu renklerin kullanıldığı seramik, cam işleme, resim ve el işi ürünlerden oluşan sergi, 12 Aralık 2015 Cumartesi tarihi sonuna kadar açık kalacak. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali