“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 07 Aralık 2015, Pazartesi 14:06 tarihinde eklendi. 914 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

canlıdan canlıya organ nakli

Yeni Hayat” belgesel gösterimiyle devam etti.
canlıdan canlıya organ nakli

 

Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun yazdığı ve yönettiği, organ nakliyle hayata tutunmayı başaran hastaların hikâyelerinin anlatıldığı “Yeni Hayat” adlı belgesel Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesinde Tekirdağlı izleyicilerle buluştu.

 

Program; Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut’un konuşmasıyla başladı. Dr. Yavuz Akbulut, konuşmasında organ bağışının hukuki alt yapısından bahsetti ve ilimizdeki sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konuşmasında organ bağışının önemine dikkat çekti.

 

Konuşma yapan Vali Enver Salihoğlu, birçok çalışmaya karşın hala organ bağışının ülkemizde yaygınlaşmadığına vurgu yaptı ve organ bağışı konusunda duyarlılığın artması gerektiğini belirtti. Konuşmasının sonunda bu tür toplantıların ve çalışmaların organ bağışı konusunda toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sağlayacağını ifade etti ve herkesi organ bağışına davet etti.

 

Program, Tuluhan Tekelioğlu’nun yazdığı ve yönettiği “Yeni Hayat” belgesel gösterimiyle devam etti. Gerçek hayat hikâyelerinden oluşan belgesel izleyiciler tarafından beğeni topladı.

 

Belgesel gösteriminin ardından Tuluhan Tekelioğlu, organ bağışının önemini anlatabilmek için bu belgeseli çektiğini ifade etti ve ülkemizdeki organ bağışının azlığından bahsetti.

 

Son olarak Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz konuşmasında belgeselde hayatı anlatılan kişiler ve aynı durumda olan başka kişilerle sürekli bir arada olduğunu onların kötü durumdan iyi duruma geçişlerine tanık olduğunu ifade etti. Belgeselde yer alan hastaların organ nakli olduktan sonraki durumları hakkında programa katılanlara bilgi verdi. Organ nakli işiyle 1996 yılından berri uğraştığını ve kendisi için bu işin bir bağımlılık haline geldiğini belirtti.

 

Konuşmalarının devamında devletimizin verdiği destek ile canlıdan canlıya organ nakli konusunda iyi durumda olduğumuzu söyleyerek herkesi organ bağışına davet etti.

 

Program bitiminde organ bağışında bulunmak isteyenler İl Sağlık Müdürlüğünün açmış olduğu standa yöneldiler

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali