“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 07 Mart 2011, Pazartesi 18:45 tarihinde eklendi. 576 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kadınlarımızın siyasette aktif olarak görev alması hepimizin ortak amacı ve dileğidir

CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır
Kadınlarımızın siyasette aktif olarak görev alması hepimizin ortak amacı ve dileğidir "Kadınlarımızın siyasette aktif olarak görev alması hepimizin ortak amacı ve dileğidir" dedi.

Çakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 8 Mart'ın dünyadaki tüm kadın emekçilerin sömürüye, baskıya, zulme, haksızlığa ve eşitsizliğe karşı mücadele ve dayanışma günü olduğunu belirtti.

Türk kadınının, ulu önder Atatürk sayesinde seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu ifade eden Çakır, şöyle devam etti:

"Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi, yalnızca ekonomik göstergelerle değil, insan haklarına ve özellikle de kadın haklarına verilen değerle ölçülmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında toplumsal anlamda eşitlik sağlanacak, kadına yönelik ayrımcılık ortadan kalkacaktır. Çağdaş bir ulus olmak demek kadının yaşamın tüm alanlarında eşit ve özgürce yol alması demektir.

Ülkemizde halen kadınımız erkeklere göre daha az ücretlerle çalıştırılmakta, şiddet görmekte, töre cinayetlerine kurban gitmekte, emeği sömürülmektedir. Kadınlarımızın siyasette aktif olarak görev alması hepimizin ortak amacı ve dileğidir. "

 

 (Anadolu Ajansı)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali