“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 16 Ağustos 2015, Pazar 15:21 tarihinde eklendi. 747 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emir’den Özcan’ın açıklamalarına cevap : “Konunun uzatılmasının anlamı yok”

AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir dün yaptığı açıklamada; Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’ın “Kavşaklardaki sinyalizasyon sistemi, Keşan Belediyesi’nin
Emir’den Özcan’ın açıklamalarına cevap : “Konunun uzatılmasının anlamı yok”

AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir dün yaptığı açıklamada; Keşan Belediye Başkanı Op. Dr.Mehmet Özcan’ın “Kavşaklardaki sinyalizasyon sistemi, Keşan Belediyesi’nin yasal sorumluluğunda değildir.” şeklindeki açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Eğer küçük bir arıza olduğunda, belediye sözleşme

çerçevesinde bu sıkıntıyı giderme yoluna gitmesi gerekiyor”

semsettin-emir-201508130914168236

Kavşaklardaki ışıkların Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olduğunu hatırlatarak, sözlerine başlayan Emir, “Karayolları ile belediye arasında bir sözleşme yapılıyor. Bundan sonraki süreçte ışıklarla ilgili sorunlar aşılıyor. Karayollarının binlerce yerde sinyalizasyon sistemiyle ilgili sorumluluğu var. Karayolları ekipleri oluşabilecek bir sıkıntı nedeniyle, geç gelebileceğini göz önünde tutarak, belediyeyle sözleşme yapıyor. Eğer küçük bir arıza olduğunda, belediye sözleşme çerçevesinde bu sıkıntıyı giderme yoluna gitmesi gerekiyor. Belediye sıkıntıyı giderdiğinde ise, harcadığı parayı yine karayolları tarafından ödenmektedir. Kısacası, bu konuda belediyenin kasasından bir para çıkmıyor.” dedi.

“Karayolları, taşeron bir firmayla anlaşacağına belediyeyle anlaşıyor”

Özcan’ın “Hiçbir yasada bunun sorumluluğunun belediyede olduğuna dair bir şey bulamazsınız.” şeklindeki sözleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şemsettin Emir, sözlerine şöyle devam etti: “Yanlış bir uygulama ve engel varsa, elbette ki sorumluluk belediye ait değildir. Ancak, ışıklarda arazı varsa, karayolları belediye yetkilileriyle görüşüp; ekip göndermesini istiyor ve sıkıntının çözülmesini istiyor. Karayolları, taşeron bir firmayla anlaşacağına belediyeyle anlaşıyor. Belediyede, karayolları ekiplerini bekleyeceğine gidip kendisi müdahale ediyor. Bu konunun uzatılmasının anlamı yok. Keşan Belediye Başkanı’na özgü bir durum yok. Benzer sözleşmeyi, Edirne Belediye Başkanı’yla da yapılıyor. Bu tür şeylerde sorumluluk taşıyorum ya da taşımıyorum demenin mantığı yok. Bunlar vicdani sorumlulukla alakalıdır.”

Emir, sözlerini “Karayolları ekipleri, kavşaklarla ilgili incelemelerde bulunuyor ve bir hata varsa, gerekli düzenlemeyi yapacaklar.” diyerek tamamladı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali