“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 16 Aralık 2014, Salı 20:36 tarihinde eklendi. 712 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP'li Melda'dan darbecilere 'soyunmalı' destek

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur darbe girişiminden yargılanan Çarşı adlı komünist-anarist gruba soyunarak destek verdi.
CHP'li Melda'dan darbecilere 'soyunmalı' destek

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise ceketinin içinde Beşiktaş'ın sembolü olan kartal baskılı tişörtle kürsüye çıktı. 

Çarşı Grubunun üyelerinin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığını anımsatan Onur, şöyle devam etti: 

"Çarşı bu düzene karşıydı, toplumun tahmin edemeyeceğiniz kadar sayıda kişisinin karşı olduğu gibi. Çarşı neye karşıydı? Faşizme, vahşi kapitalizme, diktatörlüğe. Çarşı tarımın, toprakların, köylerin, ağaçların, suların, hayvanların, insanların emeğinin istismarına karşıydı sokaklara dökülen diğer milyonlarca genç gibi. Dolmabahçe'deki ofis basılacakmış da kurabiyeyi yiyeceklermiş. Bu ne korku beyler? Bu nasıl bir korkudur ki kendine aşılmaz saraylar yaptırır. Bu nasıl bir korkudur ki ona oy vermeyene, tasvip etmeyene, hakkını arayana karşı öfkeye dönüşür.

Bir yıl önce, bugüne kadar can ciğer kuzu sarma olduğunuz paralelinize belki de boşuna vefasızlık ediyorsunuz. Siz rahat edesiniz diye az çalışmadılar, az insan canı yakmadılar. Şimdi siz onları esas suçlarından değil de 'beni yiyecekler' diye aynı hukuksuzlukla yargılıyorsunuz. Siz hakikaten kurabiye misiniz? Siz yalancı çobansınız. Her muhalefet gördüğünüzde 'İmdat, darbe var' diye bağırıyorsunuz. Artık gerçekten darbe olsa, yemin ederim sizi kimse ciddiye almayacak ve yanınıza gelmeyecek. Çarşı'nın darbe yapacağına inandırmaya çalışmak, tam da bir yabancı çobanlıktır. Çarşı, toplumsal muhalefette sizden önce de vardı. Sadece kendi taraftarı olduğu takımın değil, bütün diğer takımların sevgisini topladı."

Onur, üstündeki kartal baskılı tişörtü çıkarınca, altında Gezi Parkı kalkışması sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz'ın resminin olduğu başka bir tişörtle kaldı.

SLOGAN SAYDIRILMAZ, ATILIR

Soyunuk vekil Onur, iktidar sıralarına, "Saydırayım mı size bir üçlü? Ali İsmail Korkmaz. Çarşı vicdandır yargılanamaz" diye slogan attı.

Acemi slogancı Onur'un slogandan 'saydırma' olarak bahsetmesi gülünç karşılandı.

 

 

 

 

yeniakit

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali