“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 24 Subat 2011, Persembe 21:41 tarihinde eklendi. 616 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Devlet Bakanı Aydın Edirne'de Açıklaması

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Çok Rahat Bir Ortamda Seçime Girdiklerini, Güçlü ve Morallerinin Yerinde Olduğunu Bildirdi.
Devlet Bakanı Aydın Edirne'de Açıklaması Devlet Bakanı Mehmet Aydın, çok rahat bir ortamda seçime girdiklerini, güçlü ve morallerinin yerinde olduğunu bildirdi.

Mehmet Aydın, AK Parti Edirne İl Teşkilatını ziyaret etti. AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, İl ve Merkez ilçe yöneticileri tarafından karşılanan Aydın, partililere yaptığı konuşmada, teşkilatlar olmasa bu seçimin götürülemeyeceğini söyledi.

Teşkilatı motife eden, bağrına basan ve başarının ardındaki gücün Başbakan olduğunu ifade eden Aydın, "O nedenle çok rahat bir ortamda seçime giriyoruz, güçlüyüz ve moralimiz yerinde" dedi.

Muhalefetin, AK Parti'yi rasyonel olmayan argümanlarla eleştireceğini ifade eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakkımızda çok zevksiz şeyler söyleyecekler. Zaten söylüyorlar da. Bunların çoğu rasyonel argümanlar değil. Bunların çoğu bilgiye belgeye dayalı şeyler değil. Biz sıkıştırdıkça da rakam bulmaya başladılar. Önceden rakam makamda bulmuyorlardı. Peki bunun güvencesi nedir diyoruz. Bunun güvencesi benim adım Mehmet... Benim adım Mehmetle olmaz..

Artık bilimsel çağda, 21. yüzyılda yaşıyoruz. Bunun kaynağı rasyonel biçimde şudur şudur diye millete deklare edilmesi lazım. Millete anlatılması lazım. Anlatılırsa, millet de o anlatılana inanırsa, kabul ederse sizi bir yerlere getirir.

Bakmayın siz.. Ben tekrar etmekten hicap duyuyorum. Yok bilmem bidon kafalı.. Yok bilmem göbeğini kaşıyan... Yok bilmem nüfusun yüzde altmışı Aziz Nesin demiş gibi... Bunlar, hepsi çaresizliğin ifadesidir. Türkiye'de ne zaman demokrasi tehlikeye girdiyse millet bizi düzeltti. Tamam 8 defa gidenler 7 defa gelenler oldu. Ama neticede kalan yine halkın oraya gönderdiği oldu. Bunların hepsi geride kaldı."

Türkiye'nin bugüne kadar kullanılmayan büyük bir potansiyelini veya az kullanılan bir potansiyeli harekete geçirdiklerini belirten Devlet Bakanı Aydın, şöyle devam etti:

"Çünkü millet inanıyor, güveniyor. Diyor ki bu kadro AB için bu kadar çok çalışıyorsa, ben neden tereddüt edeyim ki. 2002'de meydanlara çıktığımızda şunu gördük. Millet bir bakıyor, 'Bunlar bizden yahu' diyor. Yani yüzümü, sözümü tanıyor. Konuşmamı tanıyor, yanında oturmamı tanıyor. 'Bunlar bizden yahu' diyor. Bunlar, bizden, içimizden biridir, asıl gücümüz. Bu gücü görmeyenler, neler söylemedi ki... Yok Amerika'dan vize alındı... Durum ortada... 8-9 yılın tarihi ortada. Dolayısıyla biz çok şükür biz milletimizin güvenini, o huzurunu rahatsız edecek bir şey bile bile yapmadık. Kusurlarımız olabilir. Ben çok iyi anlıyorum bunu. Bulunduğumuz noktada millet niye hadi kolay gelsin diyor bize. Bunu çok iyi anlıyorum, çok iyi görüyorum. ve inşallah 12 Haziranda çok iyi bir sonuç alacağız."

-İÇERİDE VE DIŞARIDA DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ-

Türk milletinin çok rahat bir millet olduğunu vurgulayan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, şunları kaydetti:

" Millet olarak biz ekabir milletiz. Gelip beni keşfetsinler diyoruz. Biz, çalışkanız, üretkeniz. Bunu demiyorduk. Ama rahmetli Turgut Özal'dan bu tarafa demeye başladık. Mesela müteahhitlik hizmetlerinde Çin birinciydi, Amerika ikinci, biz üçüncüydük. Şimdi Amerika'yı devreden çıkarttık, Çin birinci, biz ikinciyiz.

Gördüğünüz büyük otoyolları, havaalanlarını biz yaptık. Mısır, Gürcistan... Bunlar saymakla bitmez. Bunu yapanlar bizim müteahhitlerimizdir. Bizim işçilerimizin alın teri ile dünyayı önemli ölçüde inşa etmeye başladık. Şimdi, kendi kabiliyetlerimizi de yeni yeni keşfediyoruz. Daha da keşfedeceğiz.

Biz kendimiz içinde, komşularımız içinde hayırlı bir millet olacağız. Vereceğimiz çok şey var. Ama biraz modeli genişleteceğiz. Gelsinler Türkiye'yi keşfetsinler demeyeceğiz. Biz gidip Türkiye'yi anlatacağız. Yeraltı, yer üstü zenginliklerimizi, insan kaynağımızı anlatacağız. İçeride ve dışarıda daha çok çalışacağız. İddiamız çok büyük. Hem değerlerimizi muhafaza edeceğiz, hem de değişeceğiz. Değerlere rağmen değişme değil. Değerlerle birlikte değişmedir. Kültürümüze rağmen değişme değil, kültürümüz ile değişme."

Konuşmanın ardından Bakan Aydın'a, Merkez İlçe Başkanı Oğuz Özyurt minyatür kispet, Mustafa Suiçmez Mis Sabunu, Gençlik Kolları Başkanı da Kavala kurabiyesi hediye etti

 

a.a ajans

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali