“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 23 Subat 2011, Carsamba 21:20 tarihinde eklendi. 483 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vur Emrini Dinlemedi Ve

Libya'da Sular Durulmuyor.
Vur Emrini Dinlemedi Ve Libya'da göstericilerin elindeki Bingazi'yi bombalama emri aldığı iddia edilen pilotların, emri dinlemeyerek uçağı boş bir alana düşürdüğü öne sürüldü.

Gösterilerden önce 'hükümet yanlısı' olarak bilinen Quryna gazetesinin haberine göre Sukhoi tipi Rus yapımı savaş uçağı Bingazi'nin 160 kilometre güneybatısındaki Ecdebiye yakınlarında düştü. Gazeteye bilgi veren albay rütbeli askeri kaynak, pilot Abdüsselan Atiye Abdali ve yardımcısı Ali Ömer Kaddafi'nin Bingazi'yi bombalama emri üzerine havalandığını söyledi. Kendilerini paraşütle fırlatan pilotların, uçağın boş bir alana düşmesini sağladıkları belirtildi. Yardımcı pilotun, Kaddafi'nin aşiretinden olduğu kaydedildi.

GÖSTERİCİLER MİSRATA'YI ELE GEÇİRDİ

Bu arada, ülkenin doğusunu kontrol altına alana Kaddafi karşıtlarının, batıdaki büyük şehirlerden Misrata'yı da ele geçirdiği öne sürüldü. Başkent Trablus'ta ise Kaddafi'ye bağlı milis güçler havaya ateş açarak gösteriler düzenliyor.

Libya'da hükümete bağlı güçler ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda yaklaşık 1000 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. -

 

BİNGAZİ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali