“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 30 Kasım 2014, Pazar 17:26 tarihinde eklendi. 845 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Ben kifayetsiz değilim beni Başbakan kovdurdu” sektörünün son fırsatçısı!

Artık Türkiye’de yeni bir “sektör” ve “rant kapısı” var. Ne kadar kifayetsiz, yeteneksiz, beceriksiz ve başarısız olup da sırf kovulursanız, “beni Başbakan kovdurdu” bahanesine sığındınız mı, tüm bu zaaflarınızı örtüp, kariyer yapıyorsunuz. İşte son örneği… Milliyet’ten kovulan daha sonra Cemaat’in kanalı Bugün TV’de programa başlayan Pelin Batu da “Davutoğlu’nu eleştirdim diye kovuldum” şeklinde bir açıklama yaparak fırsatçılık yaptı.
“Ben kifayetsiz değilim beni Başbakan kovdurdu” sektörünün son fırsatçısı!

Son dönemlerde işten çıkarılan gazeteciler arasında bir furya başladı:

“Hükümeti eleştirdim diye işten kovuldum”..

Hasan Cemal ve Can Dündar gibi son yıllarda yazıları eskisi kadar okunmayan, gazete yönetiminin bir şekilde yollarını ayırdığı gazeteciler çareyi AK Parti hükümeti üzerinden “muhalif” tavır takınmakta buluyor. Bu kişiler arasına katılan son yazar da Pelin Batu oldu.

CEMAAT’İN KANALINA GEÇMİŞTİ

Oyuncuk ve mankenlik deneyimlerinin ardından gazete yazarlığına terfi eden Pelin Batu, Milliyet’ten gönderilmiş, bir süre ortalıkta gözükmedikten sonra da Cemaat’in kanalı Bugün TV’de program yapmaya başlamıştı.

MİLLİYET’TEN NEDEN Mİ KOVULDUM

Aynı grubun gazetesine bir röportaj veren Pelin Batu Milliyet’ten kovulma süreciyle ilgili konuştu.

” … Aslına bakarsanız son 1 yıldır her yazım için “Bu son olacak” diyordum. O yüzden de bana müthiş bir özgürlük duygusu gelmişti. Hiç otosansür uygulamadan çok rahat bir şekilde yazdım. Kimse de bir şey demedi. Kısacası ben kovulmayı bekliyordum, ama aslında bir o kadar da beklemiyordum. Neticede iki yıldır her istediğimi yazmışım demek ki ya birileri okumuyor ya da bir tane de göstermelik muhalif kişi orada dursun, diye düşünüyorlardı.

DAVUTOĞLU YAZILARIM YÜZÜNDEN

Ben Ahmet Davutoğlu yazılarım yüzünden olduğunu düşünüyorum. Son birkaç aydır özellikle Ortadoğu’daki kepazeliklerden dolayı ben Davutoğlu’na takmıştım. Yazılarımda da kendisini sık sık eleştiriyordum”

 

 

 

 

medyagündem

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali