“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 30 Ağustos 2014, Cumartesi 03:14 tarihinde eklendi. 952 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İğne Ada Benim Cennetime Destek İçin

30 Ağustos Cumartesi günü İğneada Benim Cennetim diye başlayacak iğneadalıların çağrısına destek için bir çok grup iğneada da buluşmaya başladı.
İğne Ada Benim Cennetime Destek İçin

iğneada Türkiye’nin kuzeybatısında Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı, Karadeniz’in en uzun kumsallarına ev sahipliği yapan ve Bulgaristan sınırında bulunan saklı bir cennettir.

Yıldız dağlarının Karadeniz’e uzanan eteklerinde Istranca ormanlarının içine özenle yerleştirilmiş dünyanın 2. Büyük longoz ormanlarıyla doğal zenginliğini yaşatmaya devam etmektedir.

Longoz ormanları dünyada birkaç yerde bulunmaktadır.. Bunların birçoğu da doğallığını kaybetmiştir. İğneada’da 3 ayrı yerde bulunan longoz ormanlarında doğal yaşam ve yaban hayat devam etmektedir. Longozlar aslında gizemli bir oluşumun tamamıdır. Ağaçları, bitki örtüsü, endemik varlıkları, yaban hayvanları, mantaları, sürüngenleri, balıkları, gölleri ve göçmen kuşları ile ziyaretçilerine bir çok zenginliği sunmaktadır. Doğal yaşamın en güzel örneklerini yaşatan longoz ormanları 2007’i yılında milli park ilan edilmiştir. Longoz Ormanları Dünya çapında yapılmış olan GEF-2 ve Yıldız Dağları Biyosfer Çeşitliği Koruma Projelerinin Odak noktasıdır.

Gündelik yaşamda sıkça karşılaşılan yaban hayvanları longozların en önemli varlıklarıdır. Bunlar; domuz, kurt, karaca, su samuru, porsuk, köstebek, yaban kedisi, tilki, sincap, tavşan, şahin, akkuyrulu kartal, ağaçkakanlar, orman kuşları, göl kuşları ve yılanlardır. Bunların bir çoğu nesli tükenmekte ve tahdit altında olan ve koruma altına alınmış canlılardır.

 

İğneada da aynı zamanda 6 tane tatlı su gölü bulunmaktadır. Bu göllerden 4 tanesi sahil gölü(mert, erikli, saka,aypoloz) diğer ikisi ise orman gölüdür(pedina, hamam). Kuzey Avrupa kuş göç yollarında bulunan en ideal konaklama noktalarından biridir.  Türkiye’de yaşayan 516 kuş türünden 192 tanesi İğneada görülmüştür. Özellikle göç dönemlerinde kuş gözlemcilerinin uğrak noktalarından birisidir.  

 

Denizi, Ormanları, Tarihi varlıkları, doğa manzaraları, doğa sporları  ve birçok özellikleri ile son yıllarda turizmde de yerini almış olan iğneada ziyaretçilerine 4 mevsim ayrı güzellikler sunmaktadır.

 

İğneada İstanbul’a 200km mesafe uzaklıkta bulunmaktadır. Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenlerin en uğrak noktalarından biri haline gelmiştir.

Ritim ustası Balık Ayhan her şeyden önce İğneada’yı hiçbir karşılık beklemeden kayıtsız ve şartsız olarak çok ama çok sevmektir   İğneada Longoz Ormanlarına sahip çıkalım dedi.


nettomedya Ahmet Topaç


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali