“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 05 Mayıs 2014, Pazartesi 14:55 tarihinde eklendi. 563 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Başörtülü Kızlarla Playboy Kızları Aynı" Diyen Pınar Kür'e RTÜK'ten Şok!

Pınar Kür'ün, 8 Nisan 2014 günü yayınlanan Enver Aysever'in Aykırı Sorular adlı programında türbanlı kadınlara ve cumhurbaşkanı ile başbakanın eşlerine dönük "tahrik etmek için kapatıyorlar" sözlerine RTÜK'ten ceza çıktı.
Pınar Kür'ün, 8 Nisan 2014 günü yayınlanan Enver Aysever'in Aykırı Sorular adlı programında başörtülü kadınlara ve Cumhurbaşkanı ile Başbakanın eşlerine dönük "tahrik etmek için kapatıyorlar" sözlerine RTÜK'ten ceza çıktı. RTÜK, yayınların "özel hayata saygı olma", "ırk, renk, dil, din, cinsiyet ayrımcılığını"  teşvik etmemesi gerektiğini belirterek ceza verilmesini kararlaştırdı. 
 
RTÜK'ün raporunda, şöyle denildi: 
"CNN Türk yayın kuruluşunda yayınlanan Aykırı Sorular isimli programda program konuğu yazar Pınar Kür'ün özellikle de Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakan'ın eşlerini kastederek başörtülü kişileri toplum nezdinde küçük düşürücü ve bu kişilerin itibarlarını zedeleyici ifadeler kullanması sebebiyle 6112 sayılı Kanun'un 8.maddesinin birinci fıkrasının ç bendinde yeralan "insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz. Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürüce aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez", e bendinde yeralan "ırk, renk, dil, din, tabiyet, cinsiyet, özürlülük, siyasi, felsefi düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez" hükümlerinin ihlal edildiği kanaatine varılmıştır." 
 
Programda cezaya neden olan diyaloglar şöyle: 
 
Pınar Kür: Başı bağlı ev sahibine gitmem dedim ve bunun çok üstünde durdular. Cumhurbaşkanının eşi olmasa hiçbir şey diyeceğim yok. Ama cumhurbaşkanının karısı, başbakanın karısı bu kadar geri olmalarını benim şey, kafam kabul etmiyor. 
 
Enver Aysever: Başörtülü olmayı gericilik olarak mı görüyorsunuz? 
 
PK. Gericilik olarak görüyorum. 
 
E.A: Atatürk'ün askerleriyiz diye boyanmış son derece başı açık insanlar yürüyor ama biraz konuşsanınız hemen arkasından bir Kürt düşmanlığı çıkıyor mesala. O da bir gerecilik değil mi? 
 
P.K. O da bir gericilik canım. Memlekette tam anlamıyla özgürlük, düşünce ve ifade özgürlüğü olmadığı ki. 
Pınar Kür: Kadının burada kabahati bak şimdi, ben öyle başını, şurasını, burasını örten kadınlarla tamamen playboy dergisine veya şuraya çıplak poz veren kadınlar arasında zihniyet olarak fark görmüyorum. 
 
E.A. Ne anlamda?
 
PK. Şu anlamda bir tanesi diyor ki ikisi de kendini bir neslne olarak sunuyor. Özne olarak sunmuyor. Diyor ki ben gencim, güzelim, şöyle göğüslerim var, böyle bacaklarım var, göstereceğim diyor. İşte erkeleri böyle tavlayacağım diyor. 
 
E.A: Bunu erkek dergilerindeki kadınlar için söylüyorsunuz
 
P.K: Ha kadınlar için. O başını örten de kendini, ama niçin kapatıyor?Adamları azdırmamak için kapatıyor
 
E.A. Peki inancı gereği olmaz mı bu?
 
PK: Bi kere inançta böyle bir şey yok. Kaç kişi söyledi ben din bilimcisi değilim ama dindar bir evde büyüdüm. Teyzem nenem falan namaz kılan insanlardı. 
 
PK: Moda için yapıyordum. Benim gençliğimde Brigitte Bardot vardı. Bağlardı başını. Siz bilmem hatırlar mısınız? O baş bağlama şey bir inat için. Yani diyor ki kadının bir saç teli görünürse erkek şey edicek
 
E.A. Tahrik olacak
 
PK: Tahrik olucak. Şimdi bu düşünceyle erkeği çıplaklığıyla tahrik etmekle tahrik etmemek için giyinmek zihniyet olarak aynı. Ben nesneyim. Ben insan değilim. Ben erekler için yaratılmış bir nesneyim. İster sever ister döver gibi. Erkekleri azdırır mıyık diye giyiniyorsa o zaman yine erkek referanslı bir iş.

,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

analizmerkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali