“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 02 Mayıs 2014, Cuma 12:01 tarihinde eklendi. 849 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hürriyet Türk Polisine Bunu da Yaptı!

Hürriyet, internet sitesinde, 1 Mayıs'ta polisin Taksim'de tedbir amaçlı kullandığı portatif çelikten duvarı "Polis bunu da yaptı dünyada bir ilk" şeklinde duyurdu.
Hürriyet Türk Polisine Bunu da Yaptı!

Toplumsal olaylarda halkı polise karşı kışkırtmak için provokatif yayınlar yapan Hürriyet bugün tam anlamıyla asparagas bir habere imza atarak Türk polisini hedef gösterdi.

İnternet sitesinde manşetten duyurduğu haberinde, polisin İstanbul ve Ankara'da kullandığı portatif çelik duvarı "Polis bunu da yaptı Türkiye'de de dünyada da bir ilk" başlığıyla vererek, bu çelik panellerin daha önce hiçbir yerde kullanılmadığını iddia etti.

Fakat internette kısa bir arama yapınca Hürriyet'in "dünyada da bir ilk" dediği çelik duvarların 4 yıl önce İngiltere'deki bir çok sokak olaylarında kullanıldığını belirledi.

İngiltere'deki duvar da değil çelik kale
İstanbul ve Ankara'da kurulan çelik portatif duvar, 2011 yılında İngiltere polisi tarafından başkent Londra'da kullanıldı. Trafalgar Meydanı'nda göstericilerin etrafa ve polise zarar vermesine önlem olarak kullanıldığı çelik duvar aynı zamanda kontrol noktası vazifesi görüyor.

 

 

 

 

 

 

analizmerkezi

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali