“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 25 Nisan 2014, Cuma 00:11 tarihinde eklendi. 732 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

3 Kategoride 150 Çeşit Yemek Birincilik İçin Yarıştı

İpsala'da 6.ncısı düzenlenen yemek yarışmasında 3 kategoride 150 çeşit yemek birincilik için jürinin karşısına çıktı.
3 Kategoride 150 Çeşit Yemek Birincilik İçin Yarıştı
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm haftası nedeniyle düzenlenen yöresel yemek yarışması bugün gerçekleştirildi.
Saat 13.00’de İpsala Belediye Düğün Salonunda düzenlenen yarışmada çorba, tatlı ve etli yemek kategorileri olmak üzere toplam 150 çeşit yemek dereceye girmek için yarıştı. Jürinin karar vermekte zorlandığı yemek yarışmasına merkez, belde ve köylerdeki bayanlar yoğun ilgi gösterdi.
 

150 ÇEŞİT YEMEK YARIŞTI.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün eşi hanımefendi Esra Gürbüz’ün jüri başkanı olduğu yemek yarışmasında Tabur Komutanı P.Yb. Rauf Öztürk’ün eşi Aylin Öztürk, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ın eşi Şükran Kerman, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Akif Şaban Gündüz, İlçe Sağlık Müdürü Hakan Çetin jüri üyesi olarak görev yaptı

İpsala’da 6’ncısı düzenlenen yemek yarışmasında çorba kategorisinde 440 puanla Firdevs Oğuz birinci, 420 Puanla Fatma Balcı ikinci, 400 Puanla Münevver Bostan üçüncü, 390 puanla Münevver Geniş dördüncü, tatlılar kategorisinde 450 puanla Belgin Kula birinci, 435 puanla Zübeyde Çoker ikinci, 420 puanla Lütfiye Meriç üçüncü, 410 puanla Emel Oktay dördüncü, Etliler kategorisinde 460 puanla Selda Özkaya birinci, 445 puanla Mehmet Sabancı ikinci, 425 puanla Yaşariye Varan üçüncü, 420 puanla Fatma Balcı olurken jüri özel ödülünü Taner Yücel aldı.

Yarışmada dereceye giren yemeklerin sahiplerine ödülleri İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tabur Komutanı P.Yb. Rauf Öztürk ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından verildi.

GÜRBÜZ,“YARIŞMA DEVAM ETMELİ”

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz yarışmanın büyük zorluklarla yapıldığını belirterek “Bu yıl 6’ncısını düzenliyoruz. Her yıl ilginin arttığını görmekten mutluluk duyduk. Benimle beraber 5.nci kez yapılıyor. Biz buradan ayrılsak bile bu yarışmanın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Turizm Kültür Müdürümüz Meryem Başlı Hanım bu işi özveri ile yürütüyor” dedi.

Gürbüz, bu yarışmanın sadece bayanlara yönelik bir yarışma olmadığını bir erkeğin mansiyon almasından da memnun olduklarını, gelecek yıllarda erkeklerinde daha fazla katılım sağlayacağına inandığını söyledi.

KERMAN,”DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Yemek yarışması ödül töreninde konuşan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, yarışmaya katılan yemeklerden tatma fırsatı olduğunu belirterek “Burada jüri üyelerimiz hayli zorlandı. Yöremizin tanıtılması adına yada o yörenin tanıtılması adına sadece kültürel etkinlikler değil, yemekleriyle de o yörenin meşhur yiyecekleriyle de o yörenin tanıtılması adına bu tür etkinlerin yapılması gerçekten çok güzel. Biz, İpsala Belediyesi olarak İnşallah bundan sonraki bu tür etkinliklere destek olacağımızın buradan sözünü veriyoruz “dedi.

Yemek yarışmasında dereceye girenlere altın, jüri üyelerine, Turizm ve Kültür Müdürü Meryem Başlı’ya plaketin verildiği yemek yarışmasına çok sayıda davetli katıldı.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali