“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 23 Ocak 2014, Perşembe 22:46 tarihinde eklendi. 878 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kurumlar Arası Eğitim Yapıldı

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Yansıtıcı Öğrenme-Türkiye işbirliği ile Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Binasında kurumlar arası eğitim programı düzenlendi.
Kurumlar Arası Eğitim Yapıldı

 

23.01.2014 tarihinde saat 10:00 da Edirne Sosyal Hizmet Merkezinde düzenlenen yansıtıcı öğrenme-Türkiye işbirliği ile düzenlenen eğitim programının açılışında İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ tarafından :

 “-Vatandaşlarımızın refahını ve yaşam standartlarını artırmanın en önemli yollarından biri olan Sosyal Hizmetlerin ve bu alanda geliştirilecek politikaların daha iyiye ulaşması yönünde yapılan tüm çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz. İlimizde aile, yaşlı, engelli, çocuk, kadın ve şehit yakınlarımız ile gazilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bulgaristan’da Sosyal Hizmet Politikalarının belirlenmesinde ve Sosyal Hizmet alanında Avrupa’daki birçok kurum ve kuruluşa danışmanlık yapan değerli akademisyenlerimizi Edirne’mizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Çalışmalarımızda bize destek veren İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve bize çalışma imkanı sağlayan sayın Valimiz Hasan DURUER’e teşekkür ederim. Sosyal Hizmet alanındaki iyi örneklerin paylaşılacağı eğitim programının katılımcı tüm kurumlarımız için faydalı olacağı kanaatindeyim.” Dedi.

 

Bulgaristan’da uygulanan Sosyal Hizmet Politikalarının ve iyi örneklerin paylaşımı konularının işlendiği seminer de New Bulgaria Üniversitesi Öğr. Gör. Antoaneta MATEEVA, Haralan ALEKSANDROV, Bulgaristan Şiddetle Mücadele Merkezinden Sosyal Çalışmacı Yana KAZAROVA ve Maltepe Üniversitesi Öğr. Gör. Muzaffer MUSTAFA katıldı.  Anteoneta MATEEAVA konuşmasında risk altındaki çocukların güçlü taraflarının belirlenmesi ve bu konuda izlenmesi gereken Sosyal Politikalara değinen MATEEVA risk altındaki çocukların kendi kendilerine buldukları motivasyon yöntemlerinden, sorunların çözümünde kendi başlarına nasıl kaynak bulduklarından ve Çocuk istismarında Bulgaristan’da izlenen hukuki süreç hakkında da bilgi verdi. Konuşmacı Haralan ALEKSANDROV; ülkelerindeki yönetim sisteminin değişiminden sonra Avrupa Birliği uyum sürecinde ve daha sonraki süreçlerde yaşanan hukuki ve toplumsal gelişim hakkında bilgi verdi.

 Bulgaristan Şiddetle Mücadele Merkezinden Sosyal Çalışmacı Yana KAZAROVA 60 tane çocuk üzerinde yapılan bir araştırma sonucu 1/3 oranda ensest mağduru olduğundan ve diğer oranlarda Aile içi şiddet, ekonomik yoksunluk, madde bağımlılığı gibi mağduriyetlerin olduğundan bahsetti.

Maltepe Üniversitesi Öğr. Gör. Muzaffer MUSTAFA; yansıtıcı eğitim hakkında bilgi verdi. Yansıtıcı eğitimin iletişimde, çalışmada ve başarılı bir iş hayatındaki öneminden bahseden Muzaffer MUSTAFA karşılıklı iletişim ve grup çalışması şeklinde konuşmasını tamamladı.

Edirne İl Müdür Yardımcısı Erdinç TOPÇU ülkemizde, Avrupa ülkelerinde ve Bulgaristan’da yaşanan örneklerden de anlaşıldığı üzere eğitimin ailede başladığı ve sorunlarla mücadele etmek adına ülkemizde Aile Eğitim Programlarının uygulanmaya başlandığını ve ilimizde de yoğun bir şekilde Aile Eğitim Programlarının uygulandığını açıkladı.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün düzenlediği Eğitim Faaliyetine Mili Eğitim Müdürlüğü , Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü,  Emniyet Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Toplum Destekli Polis, Gençlik Hizmetleri  ve Spor il Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi ve  Jandarma komutanlığından temsilcilerin katıldığı  çalışma karşılıklı soru cevap ve grup çalışmalarıyla devam etti.

Eğitim çalışmasından sonra heyet, Sayın Valimiz Hasan DURUER’e nezaket ziyaretinde bulunarak ilgi ve katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali