“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 19 Aralık 2013, Perşembe 21:53 tarihinde eklendi. 690 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zarrab işinde bir 'ters'lik var

ABD ve kimi müttefiklerinin İran’a yönelik ambargoyu Türkiye’nin gevşettiği yönündeki iddia ve baskı belli bir ‘rotaya’ dayanıyor.. Zarrab’ın rotası ise ters...
Zarrab işinde bir 'ters'lik var

Gayet özetle ABD ve kimi müttefiklerinin iddiası mealen şuydu; İran’a yönelik ambargoyu deliyorsunuz. Tamam oradan enerji alıp para vermiyorsunuz ama bunu altınla ödüyorsunuz, Tahran da bu altınları Körfez ülkelerinde bozduruyor. Bu bizi çok ama çok rahatsız ediyor.”

Dün gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan Reza Zarrab ve dosyada ismi geçenlere yönelik iddia da mealen şu; “İran’dan altınları alıyorlar, Türkiye’de bozduruyorlar, parasını yine İran’a gönderiyorlar.”

Şimdilik o altınların ne olduğu gündeme gelmedi ama eğer bu döngü doğru ise; “Türkiye gaz alıyor, altın veriyor, altın Arap ülkelerinde bozdurulmadan yeniden Türkiye’ye dönüyor, karşılığında “inanılmaz miktarda” paralar İran’a gidiyor...

Eğer bu çember ABD tarafından fark edildiyse-ki resmi temas ve söylemlerden o anlaşılıyor-Washington’un bunun üzerine büyük bir öfkeyle gitmemesi mümkün değil.

Şimdi kritik soru şu; Türkiye’nin ilgili kurumları bu döngüden “ne kadar” haberdardı?

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali