“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 29 Ocak 2011, Cumartesi 00:33 tarihinde eklendi. 559 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başbakan Parlamento'da Yunan-Türk ilişkileri hakkında konuştu

Başbakan Yorgo Papandreou, Parlamento'da parti liderleri düzeyinde yapılan ''milli konular'' içerikli gündemdışı oturumda, Yunan-Türk ilişkileri ve Kıbrıs konularına değindi.
Başbakan Parlamento'da Yunan-Türk ilişkileri hakkında konuştu

Türkiye'yi ziyareti öncesinde kendisine yöneltilen önyargılı eleştirilerden duyduğu hoşnutsuzluğu dile getiren Başbakan, her türlü dinleyici önünde ve her ortamda tereddütsüz konuşabileceğini belirterek, "Eğer doğruları söylüyorsan, korkacak hiçbir şeyin yoktur" dedi.

Yunan-Türk yakınlaşması yönünde izlenen politikaya şüpheyle yaklaşıldığını kaydeden Papandreou, ''Türk tarafının tahriklerinin son bulmadığını, ancak buna rağmen barışa odaklanılması gerektiği" düşüncesini dile getirdi.

"Türkiye'ye barış istediğimizi söyledik, ancak savaş tehditleri veya milli egemenliğimizin ihlali AB içinde yer bulmamaktadır" diyen Başbakan Papandreou, "bunların Türkiye'ye yarar getirmeyen, avantaj sağlamayan davranışlar olduğunu" belirtti.

Ege'deki mevcut durumun değişmeyeceğini, Yunanlı pilotların da her daim hazırda bulunduklarını söyleyen Papandreou, "Türkiye'nin geleceği AB'dedir, ancak yol kolay değil' dedi.

Papandreou konuşmasında "Bir kaç ay içinde Yunan-Türk ilişkilerine yeni bir soluk aldırdık. 22 anlaşma imzaladık. Aynı yolda devam edeceğiz'' ifadesini de kullandı.

Hükümetin izlediği politikanın tüm komşu ülkeler ile münhasır ekonomik bölgenin belirlemesi yönünde olduğunu kaydeden Başbakan Papandreou, diğer yandan, "karmaşık ve komplike"  olarak nitelendirdiği 'kıta sahanlığı' konusunun hala var olmaya devam ettiğini ve karalılıkla ele alınması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Papandreou, Atina'nın Dimitris Hristofyas'ın çabalarını desteklediğini vurgulayarak, "Türk tarafının süreci çıkmaza sürüklemeye çalıştığını" söyledi.

Başbakan Papandreou, "Uluslararası toplum ile AB'nin Kıbrıs'ın işgalini legalleştirmesi gibi bir durumun mümkün olmadığı" açıklamasında bulundu

 

azınlıkça

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali