“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 11 Aralık 2013, Çarşamba 22:16 tarihinde eklendi. 778 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cemaate CHP Selamı: Mavi Marmara'yı Göndermezdim

Fatih Tezcan'ın Mavi Marmara İhaneti'ne dair deşifresinin ardından Gülen Cemaati'yle görüşen CHP lideri, ABD'ye, Fethullah Gülen'e ve İsrail'e sevgi saygı hürmet mesajları gönderdi.
Cemaate CHP Selamı: Mavi Marmara'yı Göndermezdim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reuters haber ajansının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, geçen hafta gerçekleştirdiği ABD ve son dönemde diğer ülkelere yaptıkları ziyaretlerin amacının Türkiye'nin AKP dış politikasından daha fazla zarar görmemesi olduğunu savundu.

Bilindiği üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinde Yahudi ve Gülen Cemaati'nin elçileriyle de bir araya gelmişti.

Fatih Tezcan'ın Mavi Marmara İhaneti'ne dair deşifresinin ardından Gülen Cemaati'yle görüşen CHP lideri, ABD'ye, Fethullah Gülen'e ve İsrail'e sevgi saygı hürmet mesajları gönderdi.

İZİN VERMEZDİK

Irak merkezi yönetimi ile ilişkilerin düzelmesi yolunun açılmasının kendisinin Bağdat ziyareti sayesinde olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, hükümetin Mısır ve Suriye politikalarını da eleştirdi.

İsrail ile ilişkilerin Mavi Marmara saldırısı nedeniyle koptuğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'CHP iktidarda olsaydı Mavi Marmara Türk karasularından İsrail'e asla hareket edemezdi, buna izin vermezdik' dedi. CHP lideri, ABD ziyaretinde Fethullah Gülen cemaati temsilcileri ile de bir araya gelmesini de 'Biz bir siyasal partiyiz, siyasal partiler kendilerini dar kalıplara sokmak istemezler, biz de istemedik' dedi.

25 Kasım 2013'te A Haber canlı yayına katılan Fatih Tezcan Mavi Marmara'nın Alternatifli 5'li planının, gemi yola çıkmadan önce Gülen Hareketi'ne anlatıldığını, Hüseyin Gülerce'ye 2 ve Mehmet Kamış'a 1 kez sunum yapıldığını ancak Gülen'in bunları bilmezden gelerek İsrail yanlısı tutum aldığını 3.5 seneden sonra ilk kez deşifre etmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fethullah Gülen'e net destek vermesi, Cemaatin MOSSAD Bağlantılarını da açıklayan Fatih Tezcan'ın deşifresinden sonraki ilk ilgili mesaj olarak da, ayrı bir önem taşıyor. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali