“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 05 Kasım 2013, Salı 23:42 tarihinde eklendi. 1240 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Genel Cerrahlar Edirne Devlet Hastanesi’nde Buluştu

“219.Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı”02.11.2013 tarihinde Edirne Devlet Hastanesi’nin yeni yapılan konferans salonunda gerçekleşti. 1997 yılından buyana her ay düzenli olarak üniversite veya eğitim ve araştırma hastanelerinde yapılan Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı tarihindeilk kez bir devlet hastanesinde düzenlendi.
Genel Cerrahlar Edirne Devlet Hastanesi’nde Buluştu  

 

 

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği’nin önderliğinde, Edirne Devlet Hastanesi’nin de ev sahipliğini yaptığı toplantıya Türkiye’nin ileri gelen acil cerrahi öğretim üyeleri, eğitim araştırma hastanelerinin klinik şefleri, genel cerrahi uzmanları ve asistanlarından oluşan katılımcı kadroda; İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Güloğlu, İstanbul Tıp Fakültesi (ÇAPA) Acil Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Prof.Dr. Cemalettin Ertekin, Cerrahpaşa Üniversitesi Acil Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr.Salih Pekmezci gibi alanında uzman isimler yer aldı.

Bilimsel ortamda, vakalar tartışılarak ortak akıl arandı.

Toplantının amacı; trafik kazası, düşme, kurşunlanma, bıçaklanma vb. acil cerrahi durum gerektiren vakalar üzerinde tartışılarak,oluşanbilgi ve tecrübenin bilimsel ortamda hekimler arası aktarımının sağlanmasıdır. Böylece karşılaşılacak sonraki vakalara ışık tutularak ortak akılda birleşme vurgulanmıştır.Ayrıca her ay yapılan bu toplantı ile genel cerrahlar arasındaki iletişimin kuvvetlenmesi planlanmıştır.

Toplantı sonrası Edirne şehrinin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan mekânları rehber eşliğinde gezildi ve MeriçNehri’nin kenarında çay ikramıyla son buldu.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali