“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 03 Kasım 2013, Pazar 23:38 tarihinde eklendi. 1013 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Efod Fotoğraf Derneği Çekimlere İki Araç Gidiyor

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği ( Efod ) Derneği Başkanı Serdar İyiyiz yaptığı açıklamada bugün 73.Dönem Temel fotoğraf eğitimi Istrancalar uygulama gezisi düzenledik.
Efod Fotoğraf Derneği Çekimlere İki Araç Gidiyor  

 

 

Derneğimizin bir çok üyesinin düzenli olarak katıldığı bu gezilerden dolayı aracımız yetersiz kalıyordu bu yüzden araçlarımızın sayısını ikiye çıkardık.Biz dernek olarak fotoğraf gezileri kurs almış arkadaşların teknik olarak teoride öğrendiklerini pratikte uygulama alanlarını oluşturmak için elimizden geldiğince yer ve mekan seçimi için gayret ediyoruz. Üyelerimiz haricinde bir çok fotoğraf meraklısınıda bizim dernek olarak düzenlediğimiz gezilerde görmeniz mümkün.

Eline ilk defa makine alanla, yıllardır fotoğrafla uğraşanlar bir arada olunca usta çırak ilişkili dersler gayet iyi oluyor. Tabi fotoğraf bir çok branşa ayrıldığından,her branş kendine göre araç gereç ve edevata ihtiyaç gösterir. Elimizdeki amatör makinelerimiz ve üzerlerindeki kısıtlı objektiflerle gittiğimiz gezilerde ancak anı fotoğrafları çekip döneriz. Ama böyle de olsa o alanla ilgili bilgi ve deneyim sahibi olarak dönmüş olursunuz.

Tabi bu anlamda gezileri ikiye ayırabiliriz. Birincisi teknik gelişmemizi sağlamak olabilir. Yani fotoğraf çekmeyi öğrenme gezileri. Eğer amaç buysa gidilecek yerlerde ona göre seçiyoruz

İkincisi daha profesyonelce ve fotoğraf çekmeye yönelik gezilerimiz. Gidilecek yerde ne çekileceği önceden planlanır. Ona göre araç gereç seçilir, fotoğraf çekilecek yerler ışığından sosyal ilişkilerine kadar önceden hesaplanır. Gerekirse önceden araştırma yapılır. Daha çok projeli çalışmalardır ve sonuçta ortaya fotoğraf çıkarma kaygısı vardır. İşin özü ve gelen taleplerden dolayı düzenlediğimiz fotoğraf gezileri kursiyerlerimiz için yararlı olduğunun söyleye biliriz dedi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER : efod serdar iyiyiz
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali