“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 18 Ocak 2011, SALI 21:09 tarihinde eklendi. 780 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Doktorların umutsuz ve huzursuz

Kırklareli Tabip Odası Başkanı Dr. Halil Muhacir, Kırklareli Devlet Hastanesi’nde doktorların umutsuz ve huzursuz olduğunu belirtti.
Doktorların umutsuz ve huzursuz Kırklareli Tabip Odası Başkanı Dr. Halil Muhacir, Kırklareli Devlet Hastanesi’nde doktorların umutsuz ve huzursuz olduğunu belirtti.

Muhacir, Kırklareli Devlet Hastanesi bahçesinde yaptığı açıklamada, hekimlerin, hastane idaresinden beklentilerinin hizmet sunumunda destekleyici tutumunun benimsenmesi, teknik ve yetişmiş personel eksiklerinin karşılanması olduğunu söyledi.

Yaşam alanlarına müdahale devam ederse, bu mutsuzluğun ve huzursuzluğun kaçınılmaz olarak işlerine ve hastalara yansıyacağını ifade eden Muhacir, şöyle dedi:

'Bizler yönetmelikler ne olursa olsun hastalarımızın sağlığı ve mesleğimizin gereği 24 saat kesintisiz sağlık hizmetini özveriyle sürdürmekteyiz. Gecenin 03.00'ünde acile bir hasta geldiğinde tereddüt etmeden mesleğimiz gereği hastaneye koşan bizlere sabahları '5-10 dakika geç geldi' diye soruşturma açılması üzüntü vericidir. Mesai saatleri dışında icaplarda, gece, hafta sonu hastaneye gelirken yıllardır idare tarafından resmi araç gönderilirken bir süredir yönetim tarafından araç verilmesi yasaklanmış, kendi araçlarımızla gelmemiz ya da yürüyerek gelmemiz istenmiştir. Acil servise bazen dakikalar içerisinde ulaşması gereken hekimler bu uygulamayla ilgili endişelerini defalarca dile getirmiş ancak idare bu uygulamayı sürdürmekte anlaşılmaz ısrarını sürdürmüştür. Kırklareli Devlet Hastanesi doktorları umutsuz ve huzursuz. Bu olumsuzlukların sona ermesini istiyoruz.'

Hastanede bazı branşlarda bir yıldır ciddi uzman hekim problemi bulunduğunu belirten Muhacir, 'Bu konuda bir çözüm üretilmemiş Lüleburgaz'dan geçici görevlendirmeyle hekim açığı kapatılmaya çalışılmıştır. Hastane yönetimi Sağlık Bakanlığının veya Sağlık Müdürlüğünün genelgelerini bahane ederek poliklinik saatleri içerisinde doktor dinlenme odasının kapısına kilit vurmuştur. Yeni yönetmeliklerle Özel muayenehaneler için 20 metrekare doktor odası istenirken, Devlet Hastanesinde 5-6 metrekarelik küçücük polikliniklerde mesai süresince sürekli bulunmamızın istenmesi üzücüdür. Hastanemizde 14 Ocak tarihinde başhekim tarafından poliklinikler denetlenmiş, yerinde bulunmayan hekimler hakkında savunma istenmiştir. Biz hekimler hastalarımızın esenliği için bu kadar özveriyle çalışırken, baskı yönetimlerinin anlayışıyla polikliniklerde sürekli bulunmamızın istenmesi kabul edilemez bir durumdur' diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra bir grup sağlık çalışanı, Devlet Hastanesi yönetimini alkışlarla protesto etti.

Açıklamaya CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, Merkez İlçe Başkanı Gürkan Yenerel, sivil toplum örgütleri ile belediye itfaiye erleri destek verdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali