“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 18 Eylül 2013, Çarşamba 14:17 tarihinde eklendi. 966 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gezi Hakkında İlk Kez Konuşan Koç'tan Skandal İtiraf!

Mustafa Koç "70 yaşındaki teyze Türkiye'ye ne zarar verebilir" diyerek 20 milyarlık kaybı görmezden gelip ajitasyona başvururken, Fatih Tezcan'ın "Divan Otel" sorusuna cevap veremedi.
Gezi Hakkında İlk Kez Konuşan Koç'tan Skandal İtiraf!

Koç Grubu ve Mustafa Koç Gezi olaylarıyla ilgili sessizliğini bozdu.

"Bunlar mı Türkiye'ye Zarar Verecek!" diyen Koç, büyüyen Türkiye'ye en az 20 milyar dolar para ve büyük prestij kaybettiren Emperyalist maşası Gezi Darbe girişimine, adeta kol kanat germiş oldu.

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Gezi Parkı olaylarında Koç Grubu’na yöneltilen eleştirilere ilişkin ilk kez konuştu. Koç Grubu olarak hiç istemeden kendilerini olayların ortasında bulduklarını söyleyen Koç, “Gayet insani bir yaklaşım sergilerken hadise başka mecralar tarafından çok çarpıtıldı. Oraya gelen insanlar arasında 70 yaşında teyze de gördüm, 18 yaşında çocuk da. Bunlar mı Türkiye’ye zarar verecek” dedi.

Mustafa Koç, Gezi olaylarının global piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) tahvil alımını azaltma kararına ilişkin sıkıntıların sürdüğü bir sırada Mayıs ayı sonunda hiç beklenmedik bir şekilde patlak verdiğini hatırlattı.


Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Mustafa Koç’un, ilk yorumları şöyle: “İleri demokrasilerdeki gösteri hakkı nasıl mevcutsa Türkiye’de dünyanın parçası olacaksa ki ona oynadığımızı biliyorum. Şiddet kullanılmadığı müddetçe, gösteri hakkının doğal olması lazım.”


TERÖRİSTLERE YARDIM EDİYORMUŞ GİBİ...


Gezi olayları sürecinde göstericilerin Divan Otel’e sığınmalarıyla ilgili olarak gündeme gelen eleştirilere şöyle cevap verdi: “Maalesef Koç Holding olarak hiç istemediğimiz bir şekilde kendimizi olayların ortasında bulduk. Divan Otelimiz, gayet insani bir yaklaşım sergilerken hadise başka mecralar tarafından çok çarpıtıldı. Korkunç bir bilgi kirliliği, bir dezenformasyon ve teröristlere yardım ediyormuşuz gibi bir hava estirildi. Bizde bundan fevkalade üzüntü duyduk.”


Fatih Tezcan'dan Koç'a Sorular! 
Divan Oteli Kaça ve Nasıl Aldınız?


 


SURİYE KRİZİNDE ULUSLARARASI KAMUOYU İLE HAREKET EDELİM


Suriye’deki olaylara ilişkin de değerlendirmede bulunan Mustafa Koç, Suriye’den Türkiye’ye gelen yaklaşık 500 bin kişi için bir sosyal projelerinin olmadığını söyledi. Bu konuda bir talep de gelmediğini söyleyen Koç, “Gelirse çok ciddi şekilde değerlendiririz” dedi.


Sıkıntının buradan göründüğü gibi olmadığını da anlatan Mustafa Koç, şunları kaydetti: “Ben Antakya Hatay bölgesindeki bayilerimizden düzenli bilgi alıyorum. Çok ciddi sosyal sorunlar var. Çünkü çocuklar, kadınlar başta olmak üzere hakikaten çok büyük insanlık dramı yaşanıyor. İster istemez Suriye bir iç melesemiz haline geliyor. Ama diğer taraftan da eğer batının bir parçası olarak kendimizi görüyorsak uluslararası kamuoyu ile de birlikte hareket etmek durumundayız.”

Koç Holding adına konuşan Mustafa Koç'un '70 yaşındaki teyze' üzerinden Gezi Darbesi'ni aklama çabasının, tam da Olimpiyatlar-ODTÜ-Ahmet Atakan vakalarıyla Gezi'nin tam anlamıyla deşifre olduğu ve kamuoyunda tepkilerin çoğaldığı bir döneme denk gelmesi, Koç'un Gezi'ye ikinci ve belki de daha büyük ve stratejik desteği olarak nitelenebilir.

Fatih Tezcan: Koç Holding Mısır'daki Diktatörlüğün Ortağıdır!


 

Fatih Tezcan: Koç Grubu'nun Ürünleri Evime Giremez!

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali