“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 12 Eylül 2013, Perşembe 07:28 tarihinde eklendi. 849 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medyanın Turnusol Kağıdı: Ahmet Atakan!

Hatay'daki olaylarda çatıdan düşerek ölen Ahmet Atakan'ın başından gaz kapsülü ile vurularak öldürüldüğünü savunanlar, erken karar verdi. Düşme görüntüleri yayınlandı, şimdi gözler bu isimlerde.
Medyanın Turnusol Kağıdı: Ahmet Atakan!  

Araç mı çarptı, düştü mü?

Atakan’ın ölümü hakkında ilk andan itibaren ortaya çıkan tanıklar, “Polisin gaz tüfeğinden çıkan kapsül başına isabet etti. Hızla gelen akrep polis aracı çarptı” ifadesini vermişti.


Olayla ilgili ilk gün yayınlanan tek görüntü ise, üzerlerine evlerin çatılarından ısınma sistemleri ve çeşitli maddeler atılan Akrep adlı polis araçlarının kamerasına aitti. Görüntüde üzerlerine atılan cisimlerden kaçmak için manevra yapan Akrep araçlarının, bir süre sonra karanlıktan yola doğru düşen bir genci kaydettikleri görüldü. Görüntülerdeki kişinin ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ahmet Atakan olduğu ortaya çıkarken, ilk görüntü Atakan’ın ölümünün polisin attığı gaz bombası kapsülüyle mi yoksa Hatay Valilik’inden yapılan ‘Yüksekten düştü’ açıklamasındaki gibi mi olduğu sorusuna tam olarak cevap vermemişti.


ULUSAL TV ‘ŞAHİT’ OLDU!

Ahmet Atakan’ın ölümüne “şahit” olduğunu söyleyen Ulusal Kanal muhabiri Adnan Bulgurcu ile İşçi Partisi’nin kolu Türkiye Gençlik Birliği tarafından yapılan röportaj Youtube’de paylaşıldı. Bulgurcu, “Fotoğraf çekerken bir anda akrepler geldi. O anda vurulma anının olmuş olması lazım. Ondan sonra da gaz bombaları atıldı, akrepler yok oldu, çocuk yerde yatıyordu” dedi. HRT Akdeniz Televizyonu tarafından yayınlanan video görüntüleri ise olaydaki sis perdesini araladı. Zahi Ünsaldı’nın çektiği görüntülerde Ahmet Atakan olduğu belirtilen bir kişinin yüksek bir noktadan yere düştüğü görüldü.


BBC’NİN ‘UZMANLARI’

BBC’nin haberine göre; HRT Televizyonu’nun Atakan’ın düşme anına ait olduğunu öne sürdükleri görüntüleri BBC’nin ‘teknik uzmanları’ tarafından incelendi. Haberde, “Uzmanlar görüntüyü tam olarak teyit edemedi, ancak yapılan incelemeler sonucunda kaydın orijinal olduğuna inanılıyor” denildi. Ayrıca BBC’de Atakan’ın vurulduğu ana tanık olduğunu söyleyenlerin ifadeleri de haberleştirildi. BBC’ye konuşan bir tanık, “Akreple kendisi arasında 3-4 metre vardı. Tam yanından geçerken biber gazı attılar, kapsül sol kulağının arkasına geldi. Ahmet, dengesini kaybetti, o sırada akrep çarptı. Akrep çarpınca yere düştü” dedi.


FOTOĞRAF İÇİN ÇEVİRDİLER

HRT TV’nin Atakan’ın düşüş anına ilişkin görüntülerinin ardından bu kez tanıklar yerine Atakan’ın cesedi üzerinden haberler yapılmaya başlandı. Ulusal Kanal son zamanların en tepki çeken yayınına imza atarak, Atakan’ın cansız bedeninin sağa sola çevrilerek daha iyi görüntülenme yarışını ekranlarına haber olarak taşıdı. Flaşların patladığı anlarda yaşamını yitiren gencin yüzünü daha iyi fotoğraflamak için yüzünün sağa sola çevrildiği, başında bulunan kişilerin parmaklarıyla vücudundaki yaraları işaret ettikleri görüldü. Ölüm anını gösterdiği öne sürülen görüntüler savcılıkça incelemeye alındı.


TARAF-AYDINLIK HÜKMÜ VERDİ

Gazetelerdeki kesin ifadeler barındıran haberlerse şaşırttı. Taraf gazetesi’nde manşetten “Polis tanıkları engelledi. Herkes gördü Ahmet düşmedi” başlığıyla verildi. Taraf, haberinde Atakan’ın çatıdan düşmediğini söyleyen 10 tanığın ifadesiyle polis tarafından gaz kapsülüyle vurulduğunu yazdı. Cumhuriyet, haberi manşetinden “Uyanın Ahmet’i de öldürdüler” başlığıyla verdi. Aydınlık gazetesi “Katili Belli” başlığını kullanırken, “Kahraman polislerin saldırısı sırasında hayatını kaybetti” dedi. Sözcü ise “İleri demokrasi bir can daha aldı” manşeti atarken, Yurt gazetesi, “Polis vuruyor AKP yalanlıyor” dedi.


Cesedi inceleyen Adli Tıp, ‘Ölüm sebebi yüksekten düşme’ dedi. Kaydedilen görüntüler, düşme anını ortaya koydu, "utanmazlar korosu" ise aynı nakaratı tekrarladı. İşte o twitler:

Nihat Genç @nihadagenc
Kendi halkı hariç herkese huzur getirenlerdir katilin. Rahat uyu Ahmet Atakan.

Metin Uca @MetinUca

Öldürmeyi kimin iyi bildiği zamanla ortaya çıkıyor. Ahmet Atakan da genç ölümsüzler arasında acılarımızı arttırarak ne yazıkki yerini alıyor

Metin Feyzioğlu @metinfeyzioglu

Bir delikanlı öldürüldü dün akşam! Çok ama çok üzgünüm! Yeter artık,duyun sizden farklı düşünenlerin ne dediğini,ne istediğini!

Fırat TANIŞ @firattanis

hala istifa etmeyen vekiller,en rahatsız edenleri de muhalefet.Sizin ikbalinizden önemli mi #AhmetAtakan ?

Armağan Çağlayan @Armagan_caglaya

Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler ........ #AhmetAtakan


akkaya @akkayasarp

Günaydın... "Ahmet Atakan"

Demet Evgar @dmtevgar

Aklım donuyo benim...dünyanın heryerinde kurşun sıkan kendine sıkıyo.Dünya'yı, kendisinin dışında vaarolan bişey sanıyo ya hala...

Yekta Kopan @yektakopan

Ne denir ki?

Tufan Türenç ‏@tturenc

Resmi açıklamalara göre Ahmet Atakan damdan polise taş atarken düşüp ölmüş! Herhalde doğrudur. Devlet yalan söylemez.

enver aysever @enveraysever2

Daha yirmisinde çocuğa kıyan bir ülke nasıl huzurlu olur? Ahmet Atakan derin acının adı'

Ceyhun Yılmaz @ceyhunyilmaz

#AhmetAtakan Antakya'da 22 yaşında gaz kapsülüyle hayatini kaybetti "-Oh olsun" diyen canlı; sen öldüğünde bile "oh olsun" denmesin inşallah

Nurgül Yeşilçay @nrglyslcy

YETER!!!!#AhmetAtakan

Atilla Taş @AtillaTasNet

Polis Hatay'da, bir Destan daha yazdı! #AhmetAtakan

Irmak Ünal 
KAPKARANLIK BİR SALI SABAHI BU ÜLKE İÇİN. KAPKARANLIK! AHMET ATAKAN IŞIĞA DOĞRU YOLUN AÇIK OLSUN. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.

Rıza Kocaoğlu @RizaKocaoglu
Ah be kardeşim ah be Ahmet’im ne diyeceğimi bilemiyorum gözyaşımız yetmiyor temizlemeye bu dünyayı..

Harun Tekin @harun_tekin

madımak, önündeki kalabalık yangını söndüremeyince yandı; festus okey kendini vurdu; hrant dink intihar etti; ahmet atakan çatıdan düştü.

Selin Şekerci @selinlikli
Zebaniler, karabasanlarla uyandık yine. Beddualar her kulakta çınlarken hiç birinize bulaşmıyor değil mi? Katiller hissetmez mi?

İrem Sak @iremsa
Artık yaşımdan utanıyorum ya. (27) Ahmet Atakan (22)

Türkü Turan @turkuturan
Benim adım Ahmet Atakan. Polis beni Armutlu'da anayasal protesto hakkımı kullanırken vurdu ve öldüm. 22 yaşındaydım.


Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali