“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 09 Eylül 2013, Pazartesi 21:13 tarihinde eklendi. 652 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Büyükelçi 'Obama, Esad'ı devirmeye çalışmıyor"

ABD’nin Rusya Büyükelçisi Michael McFaul ve Rusya Devlet Duması’nın Dışişleri Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, sosyal paylaşım sitesi Twitter’de Suriye’yi tartıştı.
 

Rusya'nın Sesi radyosunun RBC'ye dayandırarak verdiği habere göre tartışma, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power'in Suriye'ye karşı askeri operasyonun yapılmaması durumunda sonuçların sınırlı askeri operasyon risklerini aşacağı açıklamasına Puşkov'un yaptığı bir yorumla başladı. Puşkov bu pozisyonu, "Aynı argümanı Bush yönetimi Irak'ı işgal etmek için kullanmıştı. Sonucu biliyoruz." sözleriyle yorumladı. 

McFaul, "Bu doğru değil. Yanlış benzetme tehlikelidir. Mayıs 2003'ten farklı olarak Esad rejiminin kimyasal silaha sahip olduğundan kimse şüphe etmiyor. Onlar bu silahı kullandı ve biz müdahale edeceğiz." yanıtını verdi. 

Puşkov, "Benzetme doğru. Bush, Irak'ı işgal etmek için bahane aramıştı. Obama, Esad'ı devirmek için bahane arıyor." dedi. 

Büyükelçi, "Yalan. Obama, Esad'ı devirmeye çalışmıyor. Kimyasal silah kullanımını yasaklayan uluslararası normları korumak istiyor. Hedef, rejim değişikliği değil. Obama'yı dinleyin." diye yazdı.


        

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali