“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 08 Eylül 2013, Pazar 09:27 tarihinde eklendi. 742 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

,-Kılıçdaroğlu Sisi'den Onay İsrail'den İzin Bekliyor!

Önümüzdeki ay Gazze ve Filistin'i ziyaret etmeyi planlayan CHP yönetimi, bu seyahate izin çıkması için hem Mısır'daki cunta yönetimiyle hem de İsrail'le yoğun temaslar yürütüyor
,-Kılıçdaroğlu Sisi'den Onay İsrail'den İzin Bekliyor!  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekim ayında gerçekleştirmeyi planladığı Filistin ziyaretiyle ilgili yoğun bir diplomasi yürütüldüğü öğrenildi. Gazze ziyareti için darbeci Sisi'nin başında olduğu Mısır'daki yönetimin onayı gerekirken, Gazze'den sonra ziyaret edilmesi planlanan Filistin'deki Batı Şeria için ise Mavi Marmara katliamı sorumlusu İsrail'in izni gerekiyor. Faruk Loğoğlu ve Osman Korutürk'ün başında olacağı CHP heyetinin, Mısır ziyaretiyle Gazze'ye gidişin önünü açmak istediği ifade edilirken, Batı Şeria konusunda ise henüz İsrail onayının alınamadığı öğrenildi. Gazze ve Batı Şeria ziyaretleri konusunda ısrarcı olan Kılıçdaroğlu'nun bastırması üzerine harekete geçen parti kurmayları iki gündür Mısır ve İsrail Dışişleri Bakanlığı nezninde yoğun bir trafik yürütüyor. Mısır'da darbe yönetimi CHP'li heyetin Kahire ziyaretini yapması Gazze vizesini vereceği yönünde üstü kapalı görüş bildirirke,n İsrail kanadı ise Batı Şeria konusunda sessizliğini koruyor. Ekim ayında Gazze'ye gidecek olan Kılıçdaroğlu buradan İsrail topraklarını kullanarak Batı Şeria'ya geçmek istiyor. Eğer bu gerçekleşmezse sadece Hamas'ın hakim olduğu Gazze ziyaretinin kendilerini zor durumda bırakacağını hesap eden CHP yönetimi, İsrail tarafıyla yoğun bir diplomasi yürütüyor.

 

MISIR ZİYARETİ GAZZE VİZESİ İÇİN

Gazze vizesi almak için darbeci Sisi'nin ayağına gidecek CHP heyetinin bu hamleyle birlikte, hükümetle ders düşen çevre ülkelere 'bizimle anlaşabilirsiniz, biz herkesle görüşüyoruz' şeklinde mesaj vermek istediği belirtiliyor. Sisi yönetiminin ise, darbe sonrası en ufak bir destek dahi alamadığı Türk hükümetine karşı CHP ziyaretiyle moral bulmak istediği ifade ediliyor. CHP'nin Sisi yönetimini tanıyacağı Kahire ziyaretiyle Gazze'ye gidişin de vizesi alınmış olacak. Mursi'nin devrildiği tarihten buyana Sina'daki olayları bahane ederek Gazze'den Mısır'a uzanan tünelleri kapayan ve Filistinlilerin geçişini engelleyen Sisi'li darbe yönetimi, Kılıçdaroğlu'na ise Gazze'nin kapısını ardına kadar açacak. Gazze'den sonra Batı Şeria'ya da geçmeyi planlayan Kılıçdaroğlu'nun, İsrail'in izin vermemesi halinde bu planından vazgeçeceği ifade edildi.

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali